Appelkruimelhazelnootcake-Taart

Door : | 0 Reacties | Op : 27-12-2017 | Categorie : SoSo Blog

Een simpele appelcake/taart om mee te nemen.

Het recept van de appelcake heb ik 0,5 x verdubbeld en is goed voor een diepe bakblik van 30×25 cm. De maatbeker hiervoor is een glas met inhoud 250 ml= 25 cl (een theeglas met oortje)

Het recept voor de bakvorm van 24 cm vind je hieronder:

http://www.sosokitchen.nl/appelcake-appeltaart

http://www.sosokitchen.nl/fijne-vakantie-2

 

Recept van de Appelkruimelcake/taart

Boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.

A-6 eieren

B-1 glas suiker= 200 gram suiker

C-1 glas roomboter= 250 gram roomboter (ongesmolten/ongezouten) In plaats van boter neem je 1 glas olie= 250 ml olie (echter met boter is deze cake/taart het lekkerst !)

D-snufje zout

E-snufje speculaaskruiden

F-1 pipetje roomboter/vanillearoma (dr.Oetker) Indien je deze niet in huis hebt neem je een zakje vanillesuiker of vanille-essence.

G-1 bakpoeder

H-2,5 glas bloem= 300 gram bloem 

Voor de vulling:

-6 Elstarappels

-1 zakje vanillesuiker

-suiker

-kaneel

De Kruimellaag:

-100 gram bloem

-50 gram gehakte hazelnoten

-75 gram roomboter (koud)

-50 gram suiker (de zoetekauw neemt 75-100 gram)

-snufje kaneel

Extra:

-Amandelschaafsel

-Karamel

-Poedersuiker

 

Bereidingswijze:

-De bakvorm voorbereiden. Zie volgend artikel voor meer uitleg:

http://www.sosokitchen.nl/a-piece-of-cake-of-toch-niet-zo-simpel

-Begin met de kruimellaag. Meng in een kom de bloem, hazelnoten, suiker, boter en kaneel met de vingers tot kruimels. Niet kneden ! Zet de kruimelbereiding tot aan gebruik, afgedekt in de koelkast.

-A t/m F met elkaar mixen. G+H gezeefd aan het beslag toevoegen. Mixen, totdat je een klontvrij, stevig beslag hebt. De appels laten ook vocht los, dus dat beslag komt wel in orde.

-De appels wassen, schillen en in plakjes/schijfjes snijden. Het zakje vanillesuiker, (gewone) suiker en kaneel naar behoefte met de appels vermengen.

-De bakvorm voor de helft met het beslag vullen en gladstrijken. De helft van de appelschijfjes over het beslag sorteren. Dek de appels af met het resterend beslag en sluit af met de tweede laag appelschijfjes. Verdeel de kruimel-hazelnoten over het bakblik. Bestrooi eventueel nog met 2 eetlepels amandelschaafsel.

– Bak de appelcake/taart voor een 1 uur en 15 minuten op 160 graden. Check met een prikker of de taart gaar is.

-Versier de appelcake/taart met karamel en eventueel nog poedersuiker.

 

Succes met bakken !

 

Tips:

Indien je geen hazelnoten in huis hebt kun je deze door bloem of havermout vervangen. Vervang een deel van de suiker door basterdsuiker. Voeg eventueel nog amandelspijs of pudding (custard) aan de bereiding toe.

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: