Avondklok En Vliegverbod: Dit Zijn De Aangescherpte Maatregelen

Door : | 0 Reacties | Op : 20-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Op naar de qarantainekampen, lees: concentratiekampen 👍

Nederland gaat in een nog hardere lockdown om het coronavirus te bestrijden. Het kabinet wil een avondklok invoeren en wil een vliegverbod voor risicogebieden. Om welke nieuwe maatregelen gaat het?

Avondklok

De avondklok geldt vanaf 20.30 tot 04.30 uur. Deze gaat, als de Tweede Kamer instemt, zaterdag of zondag in en duurt tot in ieder geval 9 februari. Essentiële winkels, waaronder restaurants, blijven open tot maximaal 20.15 uur. Dat geldt ook voor de afhaal bij restaurants. Bezorgen kan nog wel na die tijd.

Er gelden een aantal uitzonderingen: in het geval van een calamiteit, als iemand dringend hulp nodig heeft, als u van uw werkgever naar buiten moet, bij reizen van en naar het buitenland, onderweg voor uitvaarten, onderweg in verband met een oproep van een rechterlijke macht of als u een aangelijnde hond uitlaat.

Om toch naar buiten te kunnen moet je een formulier invullen (Eigen Verklaring) en – als het voor werk is – ook een verklaring van de werkgever kunnen laten zien. Op overtreding van de avondklok komt een boete van 95 euro te staan.

Reizen

Het vliegverbod geldt vanaf zaterdag voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika, inclusief Suriname. Het geldt vooralsnog voor maximaal een maand. Voor het Verenigd Koninkrijk is er ook een aanmeerverbod voor schepen. Er geldt een beperkt aantal uitzonderingen op het verbod, onder meer voor vrachtvluchten, vluchten om medische redenen en repatriëring

Alle reizigers uit gebieden met een hoog risico die per vliegtuig of schip naar Nederland komen, moeten een vlak voor vertrek afgenomen negatieve sneltest tonen. Dat komt boven op de al verplichte negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek moet zijn afgenomen. Reizigers moeten bovendien tien dagen in quarantaine bij aankomst in Nederland. Na vijf dagen kan iemand zich laten testen. Als die negatief is, dan eindigt de quarantaine. 

Visite

Het kabinet adviseert om per direct niet langer twee, maar één persoon vanaf dertien jaar thuis te ontvangen. Ook is het advies om bij maximaal één persoon op bezoek te gaan. Voor mantelzorgers wordt een uitzondering gemaakt.

Uitvaarten

Voor uitvaarten geldt vanaf maandag 25 januari dat er nog maximaal 50 personen aanwezig mogen zijn. Dat was 100.

Quarantaineplicht

Het kabinet werkt aan een manier om quarantaine verplicht te stellen. Iedereen die in contact is geweest met een besmet persoon, uit een gebied met een hoog risico komt of die wacht op een testuitslag en klachten heeft, moet in quarantaine. Reizigers die ons land binnenkomen worden vanaf nu steekproefsgewijs gecontroleerd of ze zich eraan houden. Wie dat niet doet, krijgt een boete. Daar moet de wet voor worden aangepast en dat duurt een paar weken, aldus premier Mark Rutte woensdag tijdens een persconferentie over de nieuwe maatregelen.

https://www.parool.nl/nederland/avondklok-en-vliegverbod-dit-zijn-de-aangescherpte-maatregelen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: