



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Wikipedia omschrijft een loempia als: “een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer in de Chinese, Indonesische, Vietnamese en Thaise keuken wordt geserveerd.”
De loempiavel die uit water, tarwebloem, olie en zout bestaat is al voorgegaard en kun je dus ook rauw als een pannenkoek eten !
De Engelse naam van loempia is ‘egg roll’, omdat er naast bovengenoemde ingrediënten soms ook een ei aan het loempiavel wordt toegevoegd.
De Thaise keuken kent daarnaast ook nog de loempia van rijstvellen; van deze rijstvellen maakt men koude Vietnamese loempia’s.
De Loempia wordt meestal als snack of voorgerecht gegeten en iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia.
Zo heb ik ook mijn eigen varianten en is de garnalenloempia er een van. Nog lekker chilisaus of zelfgemaaktse sojadip erbij en smullen maar !
posted by narzis28 on 02-08-2013
Mmmmmmmmmm het ziet er lekker uit meid ,recepttttt pleas
posted by SoSo Kitchen on 03-08-2013
Hallo Narzis,
Het recept volgt zo gauw mogelijk. Hou t gewoon even in de gaten.
Dankjewel meid !!
Groetjes