Bojos; gevulde zachte Broodjes met Kaas en Peterselie

Door : | 1 Comment | Op : 16-11-2013 | Categorie : SoSo Blog

Bojo, een begrip afkomstig uit het zonnige Spanje dat voor broodje staat. Het is geen Marokkaans woord, zoals het doet vermoeden, maar is inmiddels Marokkaans-eigen gemaakt en de meervoudsvorm luidt zo lang ik mij kan herinneren ‘thibojothien’ of gewoon bojos. Laatste is de Spaanse meervoudsvorm.

Onze moeders (waaronder mezelf) zijn onbewust goed in woorden vervoegen of de woorden Marokkaans-eigen te maken…denk bijvoorbeeld aan het Nederlands woord ‘schoonmaak’ haha ! Je zou haast denken dat het een Marokkaans woord is, wanneer je ze hoort praten !

Deze heerlijke, zachte, luchtige broodjes houden het echt niet lang op tafel. Je kunt de broodjes ook met gehakt, kip of vis vullen en natuurlijk zijn er vele vormen denkbaar. Ditmaal heb ik ronde en langwerpige broodjes gemaakt, gevuld met kaas in pekelwater en peterselie !

Comment (1)

  1. posted by haf on 13-07-2014

    Recept staat er nief bij. Zou je dat bij willen zetten. Ik wil ze maken!!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: