Bsa7a Ftorkom! Eet Smakelijk!

Door : | 0 Reacties | Op : 05-05-2021 | Categorie : SoSo Blog

Dag 23 Ramadan!

Straks meer…

-Een half uur voor Maghreb nog supersnel remsemen-lemsemen gemaakt. Warm zijn ze het lekkerst!

-Panache met avocado-banaan en melk!

Pide met gehakt (zonder kaas) Superzachte pide en aan de onderkant krokant. Ik heb nog andere varianten die ik nog met jullie zal delen inshaAllah. Het recept is van mijn Turkse buurvrouw (eerste generatie in Nederland) Die vrouwtjes hebben de traditionele recepten! 😁 Als kind was ik er dol op. Ze is al lang geleden geëmigreerd, maar haar pide is nog steeds legend! ❤

-Aardappelkroketjes. Zie ook: http://www.sosokitchen.nl/reminder-dhul-hidjah-arafah

Voor deze kroketjes heb ik ongeveer 600 gram kruimige aardappelen genomen, zout, kwart witte en zwarte peper samen, kwart theelepeltje paprikapoeder, grote snuf komijn, twee teentjes knoflook fijngeraspt, een kleine rode ui in blokjes, 1 kleine prei in blokjes, kwart rode paprika in blokjes, een klein rood pepertje in blokjes, kwart bosje peterselie, 1 ei, 1 grote eetlepel paneermeel. Alles met elkaar vermengen. Bolletjes vormen. In paneermeel rollen en in hete olie frituren. Je kunt ze ook eerst in bloem rollen, en dan in ei dompelen en dan weer in paneermeel rollen. Tis maar net waar je zin in hebt op dat moment! (Aan paneermeel nog zout en paprikapoeder toegevoegd)

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/tonijnkroketjes

http://www.sosokitchen.nl/recipe/tonijnkroketjes

-Tajine Vis-Vistajine.

Opmerking: vis mag nooit op de bodem van een pan worden gegaard! De vis (2 stuks, inclusief viskop) is goed schoongemaakt van binnen. De grote graten heb ik er zoveel mogelijk uitgehaald. Ook een afbeelding van de heerlijke saus erbij! Om je vingers erbij af te likken! 😊 Vistajine heb ik van mijn vader geleerd Allahi rahmo wa jar7am aljamee3!

Met o.a. aardappel, zoete aardappel, wortel en venkel.

Fijne Avond,

Sosokitchen.nl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: