Bulgur of Couscous

Door : | 2 Reacties | Op : 03-05-2013 | Categorie : SoSo Blog

Toen ik als klein kind voor het eerst ‘bulgursalade’ at bij mijn oude Turkse buurvrouw, was ik meteen verkocht.
Bulgur is een soort van Turkse ‘iewzan’/ ‘tchicha’; een graanprodukt die gemaakt is van verschillende soorten tarwe en het is een variant voor couscous.

Omdat bulgur heel licht en lekker is, maakte mijn moeder het in combinatie met een Marokkaans kipgerecht of als vervanger voor couscous.
De bulgur maakte mijn moeder net wat anders klaar dan de Turkse richtlijnen; ze gaf er een Marokkaanse draai aan, omdat ze dat niet alleen praktisch-, maar ook beter voor de maag vond.
Aangezien ik graag in haar voetsporen wilde treden heb ik dit ook overgenomen.

De Turkse manier is heel eenvoudig; kokend water aan de bulgur toevoegen en wachten totdat de bulgur al het water heeft opgenomen om daarna verder verwerkt te worden.
De manier die ik van mijn moeder heb overgenomen is als volgt: beetje olie aan de bulgur toevoegen, zodat de bulgur later niet aan elkaar gaat plakken.
Vervolgens zout en kokend water toevoegen, totdat de bulgur onder staat.
Wanneer de bulgur al het water heeft opgenomen de bulgur stomen, net zoals men dat met couscous doet.

Ditmaal een bulgursalade volgens de bereidingswijze van mijn moeder gemaakt en daar ook nog Italiaanse kruiden en mozarella aan toegevoegd; een heerlijke combinatie en zeker voor herhaling vatbaar!

Comments (2)

  1. posted by Karim on 06-07-2013

    Super sieht sehr lecker aus wurde ich gerne essen!!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: