Burgemeester Aboutaleb: Tweede Kamerverkiezingen Moeten Doorgaan

Door : | 0 Reacties | Op : 06-02-2021 | Categorie : SoSo Blog

Om eerlijk te zijn wilde ik de traditie doorbreken door niet meer te gaan stemmen, maar bij nader inzien ben ik tot de conclusie gekomen dat Nederland niet Rutte en zijn boevenbende is, Nederland is 17 miljoen mensen. Het is maar de vraag of de verkiezingen echt zullen plaatsvinden en eerlijk zullen verlopen. Tijd zal het leren! ūüĎć

Burgemeester Aboutaleb: Tweede Kamerverkiezingen Moeten Doorgaan

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt dat de komende Tweede Kamerverkiezingen moeten doorgaan. Een paar van zijn collega’s spraken donderdag in het NRC hun zorgen uit en willen de verkiezingen van 17 maart uitstellen. Maar Aboutaleb deelt deze mening niet. “De verkiezingen moeten doorgaan”, zei hij vrijdag in het televisieprogramma Jinek.

“Het is een van de belangrijkste dingen die we hebben. Mensen moeten hun oordeel kunnen vellen over de politieke partijen en een nieuwe regering aan de macht helpen. Er worden voldoende maatregelen getroffen. Oudere mensen kunnen schriftelijk stemmen en er zijn extra kiesdagen. Het laatste wat je moet doen, is de verkiezingen uitstellen.”

Volgens Aboutaleb zijn er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen. “We gaan in Rotterdam het aantal stemlocaties aanzienlijk uitbreiden om concentraties te vermijden en we gaan ook tenten buiten zetten om te stemmen. Ik weet ook dat alle collega’s hiermee bezig zijn dat op hun eigen manier te doen. We hebben duizenden mensen nodig, maar het is ons gelukt.”

NOS.nl

Tijdelijke spoedwet

“Voor enkele maatregelen is een wettelijke basis nodig. Daarom bereidt minister Ollongren een tijdelijke spoedwet voor. Het streven is dat die in werking treedt voor de herindelingsverkiezingen. In de spoedwet worden straks onder meer de regels voor het instellen van mobiele en bijzondere stembureaus aangepast, om meer maatwerk voor gemeenten mogelijk te maken. Ook kan een kiezer straks maximaal 3 volmachtsstemmen (is nu maximaal 2) uitbrengen. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om een schriftelijke volmacht digitaal aan te vragen en verstrekken. Dit is van belang voor kiezers die vanwege het coronavirus in quarantaine zitten.”

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/01/verkiezingen-vinden-plaats-rekening-houdend-met-bestaande-coronamaatregelen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: