Couscous als basis

Door : | 0 Reacties | Op : 30-04-2013 | Categorie : SoSo Blog

De kleine korrels van griesmeel zijn onmisbaar in de Marokkaanse keuken.
Fijn, middel of grof? Tegenwoordig kun je couscous in verschillende soorten verkrijgen.
Couscous is internationaal bekend geworden en is één van de geliefde gerechten in de landen rondom de Middellandse zee.
Elk land heeft weer zijn eigen specialiteiten en traditionele gerechten met couscous als basis.

Doorgaans wordt couscous in een couscouspan bereid die uit twee delen bestaat:
het onderste gedeelte dat je de pan kunt noemen heet ‘rbomath’/ ‘lbarma’ en het bovenste gedeelte bestaat uit een soort vergiet genaamd ‘assegsoeth’ / ‘lkeskes’. Een stoompan; zo zou je het ook wel kunnen noemen.
Het vlees en – of gevogelte met groenten wordt in de rbomath / lbarma gekookt.
De couscous zelf wordt in de assegsoeth / lkeskes gestoomd.

Couscous wordt meestal op vrijdag gegeten en op feestelijke gelegenheden is het ook niet weg te denken.
Het stomen van couscous is tijdrovend, omdat dit tot 3x toe moet gebeuren.
Door de groeiende populariteit is couscous nu ook in de supermarkt verkrijgbaar. Hier hoef je meestal alleen water aan toe te voegen, omdat de couscous al is voorgestoomd.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: