“De Drugsmaffia Dicteert” 

Door : | 0 Reacties | Op : 22-10-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Dat Taghi zo lang onder de radar kon blijven, heeft volgens recherche-chef Olivier Dutilh diverse redenen. ‘Zijn business loopt zonder dat hij dagelijks contact heeft met leden van zijn organisatie. De communicatie verliep afgeschermd en je dringt moeilijk in die organisatie binnen.”

Hoe kun je spreken over een organisatie, terwijl er überhaupt geen bewijs is van welke organisatie dan ook? Dit begint erg op een gecoördineerde aanval te lijken om Taghi hoe dan ook veroordeeld te krijgen. De vraag is waarom? 🤔

Ik verdedig niemand, maar vlucht MH17 erbij betrekken, maakt het verhaal niet meer zo geloofwaardig. Hoe zullen de nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 zich voelen bij het lezen van onderstaande? Men hoort zich te allen tijde bewust te zijn van de integriteit in de samenleving. 👍

‘Zonen Ridouan Taghi worden klaargestoomd om stokje over te nemen’

De zonen van Ridouan Taghi, de grootste crimineel van Nederland, worden klaargestoomd om het stokje van hem over te nemen. Dat staat in het boek De drugsmaffia dicteert van misdaadjournalist Gerlof Leistra van Elsevier Weekblad.

In het boek staan meer onthullingen. Zo worden Taghi en het cokecircuit aan zeker 56 liquidaties gelinkt, waarvan er 13 ‘vergismoorden’ zijn. Daarbij werden onschuldigen mensen “letterlijk afgeknald”, zegt Leistra in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Ook zou Taghi jarenlang redelijk ongestoord te werk kunnen zijn gegaan doordat de politie na een grote reorganisatie geen grip op hem kreeg. Daarnaast zou het onderzoek naar vliegramp MH17 de prioriteit hebben gekregen.

De kans lijkt groot dat ook nu nog lang niet alles over Taghi op tafel ligt. Leitstra: “De Amsterdamse recherchechef Olivier Dutilh, die het onderzoek naar de moord van advocaat Derk Wiersum leidt, zegt: we kunnen Taghi linken aan 56 liquidaties in het cokecircuit. Hij kan aan veel meer zaken worden gelinkt dan de zes waar hij nu van verdacht wordt.” Je kunt de moorden niet allemaal één op één aan Taghi linken, maar wel aan zijn organisatie”, zegt de misdaadjournalist.

MH17

Maar hoe kon Taghi al die jaren ongestoord te werk gaan? Volgens Leitstra zijn er twee belangrijke verklaringen. “Rond 2012 begon de politie te reorganiseren, de vorming van de nationale politie. Dat is een reorganisatie van heb ik jou daar. 60.000 mensen moesten verhuizen, politiechefs kregen andere functies…” Dus de politie was meer met zichzelf bezig, concludeert Leitstra.

Er is nog een oorzaak, zegt hij. “Rond 2014 was de politie hard bezig om de organisatie van onderwereldkopstuk Gwenette Martha, een voorganger van Taghi, in beeld te krijgen. Ook Taghi begon op te vallen. Toen werd de MH17 neergehaald en werden alle teams ontbonden. Iedereen moest zich bezighouden met het onderzoek naar MH17. Daardoor kwam het onderzoek naar de organisatie van Martha stil te liggen. Zijn organisatie heeft daar dankbaar van geprofiteerd. Taghi was één van de jongens die buiten beeld bleef.”

‘Zonen Taghi worden klaargestoomd’

Inmiddels zit Taghi opgesloten in de zwaarbeveiligde gevangenis P.I. Vught. Zijn zonen worden klaargestoomd om het stokje van hem over te nemen, onthult Leitstra. “Zijn zonen wonen in Dubai. Het lastige is; met Dubai is geen uitleveringsverdrag. Dus reken maar dat politie en justitie bezig zijn om ze in de gaten houden en bewijs te verzamelen. Als er genoeg bewijs is dan worden ze op een slimme manier uitgezet, zoals dat bij hun vader is gebeurd.”

Maar er zijn meer spelers in het spel, zegt Leitstra. “Het is niet zo dat als een drugsdealer wordt opgepakt, de boel dan stilligt. De drugslijnen blijven open, er zijn handlangers en er zijn concurrenten. Er is zoveel geld, het gaat om miljarden euro’s in de drugsindustrie. Dus het gaat gewoon door.”

Derks Wiersum

Ondertussen gaat in Nederland het onderzoek naar Taghi verder, om ook meer bewijs tegen hem te verzamelen. Politie en justitie zouden er bijvoorbeeld van overtuigd zijn dat Taghi iets te maken heeft met de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij was een van de twee advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces. Wiersum werd in september vorig jaar bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten.

Leitstra: “Ik denk dat ze heel veel zeker willen weten voor ze hem ook voor die zaak gaan vervolgen. Dat het gaat gebeuren, lijkt me zeker, maar het is toch een prestigezaak. Stel dat hij voor een aantal moorden wel veroordeeld wordt, maar voor de moord op Derk Wiersum niet. Dat wil je niet. Dit is dé zaak die de bestrijding van misdaad in een ander daglicht heeft geplaatst. Er is meer geïntensiveerd. Ondermijning was al een begrip, maar deze zaak laat duidelijk de vermenging van onderwereld en bovenwereld zien.”

OM haalt uit naar advocatuur

Politiechef Dutilh haalt in het boek uit naar de advocatuur. Het Openbaar Ministerie zou een aantal advocaten, waaronder advocaten van het kantoor Ficq Advocaten, zelfs als doorgeefluik van de onderwereld zien. “Er is een proces-verbaal van 72 bladzijden, waarin het één en ander staat. Over wat de kroongetuigen zeggen en over wat er in versleutelde berichten (PGP-berichten, red.) staat. Er blijkt dat er gelekt is.”

Ook is er gelekt in de zaak rond Ronald Bakker, zegt Leitstra. “Hij is eigenaar van een shop die leverde aan Taghi. Zijn naam is in het circuit genoemd als ‘de man waardoor we in de problemen zijn gekomen’. Dat heeft een advocaat gemeld aan een cliënt, terwijl zijn zaak nog in beperking was. Dan mogen cliënten helemaal niet met de buitenwereld spreken. Die advocaat had zijn mond moeten houden.”

De misdaadjournalist begrijpt daarom de kritiek van het OM. “Wat ik een groot probleem vind in dit soort zaken, is dat een paar kantoren zo’n beetje de hele organisatie van Taghi verdedigen. Ze verdedigen soms een handvol verdachten. Willem Anker, een bekende advocaat uit Leeuwarden, zegt: je kunt niet met twee benen in één kous. Deze mensen gaan moeiteloos met vijf benen en een paar armen erbij in één kous. Zij zeggen: wij bepalen wel of er tegenstrijdige belangen zijn”, aldus Leitstra.

‘Strijd wordt zwaar’

Volgens Leitstra is de strijd tegen georganiseerde misdaad nog altijd erg lastig. “Er zijn een paar mooie successen behaald. Bijvoorbeeld het feit dat versleutelde berichten, PGP-berichten, meegelezen kunnen worden. Maar het wordt nog heel zwaar.”

https://wnl.tv/2020/10/22/zonen-ridouan-taghi-worden-klaargestoomd-om-stokje-over-te-nemen

https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2020/10/taghi-profiteerde-van-onderzoek-naar-ramp-met-mh17-783737/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

UPDATE: 23 en 25 oktober 2020

In Suriname is onrust ontstaan over de inhoud van een boek van journalist Gerlof Leistra, waar deze week de De Telegraaf over publiceerde. In het boek staat dat de politie onderzoek heeft gedaan naar een contact van Ridouan Taghi. Die man zou banden hebben met de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het land, Danielle Veira.

“Veira is volgens ABC woedend over de beschuldigingen van contact met criminelen en ontkent dit. Ze zegt rectificatie te zullen eisen.”

“Veira reageerde gisteren woedend op de publiciteit. De uitspraken van Dutilh kloppen volgens haar niet. Ridell F. werkt volgens haar niet bij DNV. Ze zegt hem ook niet te kennen, en zegt juridische stappen in Nederland en Suriname te overwegen.”

Misdaadjournalist: ‘Troonopvolger Taghi In Contact Met Hoofd DNV’

Donderdag is in Nederland het nieuwe boek De drugsmaffia dicteert van misdaadjournalist Gerlof Leistra verschenen. In het boek besteedt de schrijver aandacht aan mocromaffia baas Ridouan Taghi. Volgens De Telegraaf legt de misdaadjournalist in zijn boek een opmerkelijke link tussen een mogelijke troonopvolger van Taghi en het Surinaamse Directoraat Nationale veiligheid (DNV).

Volgens Leistra wordt de Surinaamse Nederlander Gregory ‘Greg’ Ivan Wendell F. gezien als ‘troonopvolger’ van Taghi die op 16 december 2019 werd aangehouden in Dubai. “Greg F. is vaak in Suriname en hield zich bezig met wapenhandel” schrijft Leistra. En deze F. zou volgens hem contacten op het hoogste niveau in Suriname hebben.

“Hij heeft goed contact met het hoofd van de Surinaamse Veiligheidsdienst, Danielle Veira. Dat is een vertrouweling van ex-president Bouterse. Zijn naam dook onder meer op in het verificatie-verbaal van de kroongetuige” zegt misdaadjournalist Gerlof Leistra volgens De Telegraaf.

https://www.waterkant.net/suriname/2020/10/23/misdaadjournalist-troonopvolger-taghi-in-contact-met-hoofd-dnv

Update: 12 november 2020

Passage Over Surinaamse Veiligheidschef Uit Boek Verwijderd

Nadat de advocaat van de directeur van de Surinaamse Nationale Veiligheidsdienst (DNV) Daniëlle Veira, dreigde met juridische stappen over een passage in een Nederlands misdaadboek is er in onderling overleg toegezegd deze passage te verwijderen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de auteur van het boek en advocaat Aroon Gonesh, die is gepubliceerd in Surinaamse media.

Het gaat om het boek De drugsmaffia dicteert van journalist Gerlof Leistra. In het boek staat onder meer dat Veira een goede bekende zou zijn van Gregory F., een bekende van de van meerdere moorden verdachte Ridouan Taghi. Ook zou Veira een goed contact van de vorige Surinaamse president Desi Bouterse zijn.

In de gemeenschappelijke verklaring van de advocaat en Leistra staat dat ‘de auteur heeft aangegeven geenszins de suggestie die kennelijk is gewekt te hebben beoogd’.

De gewraakte zinnen zullen onmiddellijk uit het e-boek worden verwijderd en ook in de tweede en alle volgende drukken van het boek. Het boek zal dus niet uit de handel worden genomen.

In het boek van Leistra geven onder meer de chef van de Amsterdamse recherche Olivier Dutilh en officier van justitie Koos Plooij  hun visie op de aanpak van georganiseerde criminaliteit en in het bijzonder het onderzoek naar Ridouan Taghi.

https://www.crimesite.nl/passage-over-surinaamse-veiligheidschef-uit-boek-verwijderd/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: