DENK-Leider Azarkan Bedreigd Na Fel Debat Over Onthoofde Franse Leraar

Door : | 0 Reacties | Op : 18-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

DENK-leider Farid Azarkan wordt bedreigd vanwege zijn uitspraken tijdens een Kamerdebat over de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Het Kamerlid heeft daarover contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), bevestigt hij dinsdag na berichtgeving door De Nieuws BV op NPO Radio 1.

DENK-leider Azarkan bedreigd na fel debat over onthoofde Franse leraar
DENK-leider Azarkan bedreigd na fel debat over onthoofde Franse leraar

Alle dreigementen worden onderzocht en daarna zal Azarkan aangifte doen. Er zijn maatregelen genomen, maar hij kan daar niets over zeggen.

Azarkan zag de dreigementen na het debat voorbijkomen op sociale media en internetfora. Het Kamerlid zag dat ook zijn adres en de namen van zijn kinderen werden vermeld. Ook heeft hij schriftelijke bedreigingen ontvangen.

Tijdens het debat van vorige week toonde de DENK-leider begrip voor een nieuwe petitie waarin moslims pleiten voor een verbod op godslastering. Dat viel verkeerd bij veel andere Kamerleden. Volgens hen was vooral de timing van de petitie verkeerd, omdat het in hun ogen moest gaan over de gewelddadige dood van de Franse docent en de gevolgen daarvan voor onder meer Nederland.

Azarkan zei dinsdag in het radioprogramma De Nieuws BV te begrijpen dat mensen de timing ongelukkig vonden en dat hij dit ook heeft erkend. Hij hekelt dat verschillende partijen zoals ChristenUnie en SGP hem opriepen zijn mond te houden in een debat dat juist over de vrijheid van meningsuiting ging.

“Ik werd weggezet als een vijand en dat ik eraan zou bijdragen om Paty een mes in zijn rug te steken”, aldus Azarkan. “Ik vond dat ongekend en vind dat de Kamervoorzitter had moeten ingrijpen.” Ook vindt hij het onbegrijpelijk dat CDA’er Madeleine van Toorenburg haar excuses niet heeft aangeboden. Zij viel hem tijdens het debat het hardst aan en kon dat later op televisie uitgebreid herhalen.

https://www.nu.nl/politiek/6091039/denk-leider-azarkan-bedreigd-na-fel-debat-over-onthoofde-franse-leraar

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: