Er is er een jarig Hoera !

Door : | 0 Reacties | Op : 20-03-2015 | Categorie : SoSo Blog

“Carpe diem, mais memento mori”, oftewel: “pluk de dag, maar gedenk te sterven”; dé boodschap waar vele moslims vandaag extra bij stilstaan in het kader van de ‘al-Khusoof’, de zonsverduistering; wereldwijd beter bekend als de Eclips.

De Profeet,

vrede zij met hem, heeft gezegd:

“De zon en de maan zijn twee tekenen van Allah die niet verduisteren vanwege de dood of geboorte van een persoon. Allah stuurt deze (de zon- en maansverduistering) om Zijn dienaren angst in te boezemen. Wanneer jullie dit dus aanschouwen, verricht dan het gebed en smeek Hem, totdat het weggenomen wordt.”

Alhoewel de middag allang is aangebroken, blijft het wat grauw en begin ik met gemengde gevoelens aan de kindertraktaties; enerzijds ben ik heel blij, omdat ik een lang weekend met familieleden heb staan. Anderzijds sta ik gewoon stil bij deze dag en het Uur dat (onverwachts) zal aanbreken.

…..Langzaam aan begin ik met ronde 2 kindertraktaties…dit keer niet voor de klasgenootjes van mijn dochter, die van de week jarig was, maar voor de familieleden. Het zal een hele gezellige dag worden in huize SoSo. Mijn kids verheugen zich enorm en weten dat ze weer met cadeautjes overladen zullen worden. De mannen gaan lekker ‘op stap’ (uiteraard na het eten haha) en zien we morgen weer terug…en de vrouwen? Nou wij vermaken ons thuis wel tijdens dit lang weekend met heel veel lekkers hahah !

 

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: