Experts OMT Maken Zich Zorgen Over ‘Fake News’ Rondom Corona

Door : | 0 Reacties | Op : 11-12-2020 | Categorie : SoSo Blog

De experts van het Outbreak Management Team zijn er bezorgd over dat nepnieuws over de coronatest en het virus zelf wordt verspreid. Dat schrijven ze in een kabinetsadvies.

,,Het OMT maakt zich zorgen over berichten in de media dat SARS-CoV-2 niet echt zou bestaan of dat de PCR geen betrouwbare test is”, melden de virologen onder leiding van Jaap van Dissel (RIVM).

Sterker nog, de experts willen dat bijvoorbeeld politici duidelijk maken dat ‘fake news’ niet goed is. 

,,Het OMT vindt het wenselijk dat hierover duidelijk wordt gecommuniceerd en dat hierover stelling wordt ingenomen door de beleidsmakers, waarbij men zich uitspreekt dat bewuste desinformatie onacceptabel is.”

In de Tweede Kamer heeft vooral Kamerlid Wybren van Haga de afgelopen maanden vragen gesteld over de werkzaamheid en betrouwbaarheid van de coronatest die nu het meest wordt gebruikt. 

Van Haga reageert furieus op de algemene beschuldiging van het OMT. ,,Dit is een Orwelliaanse manier van met de waarheid omgaan. Er is een onwil bij deze experts om naar de feiten te kijken. Terwijl er heel veel fouten in deze test zitten, dat is gewoon gevaarlijk. Het is bijna misdadig dat je het hele land op slot zet op basis van de PCR-test.”

Rechter stelt overheid in gelijk

De Stichting Viruswaarheid, die de afgelopen maanden nauw contact had met Van Haga, eiste recent in een kort geding dat de overheid het gebruik van de pcr-testen zou staken. De rechtbank Den Haag wees vanochtend alle vorderingen van de stichting af. De rechter oordeelde dat ‘het gebruik van de PCR-test niet in strijd is met de voorschriften van de fabrikanten of de CE-certificering’.  ,,De PCR-test is ook voldoende betrouwbaar om op deze grootschalige wijze ingezet te worden”, aldus de rechtbank.

 Ook hoeft de overheid haar communicatie niet aan te passen. Viruswaarheid wilde dat er niet langer over ‘besmettingen’ zou worden gesproken.  ,,Het is niet gebleken dat de overheidscommunicatie tot nu toe feitelijk onjuist, misleidend of bovenmatig angstaanjagend is geweest”, stelt de rechtbank.

https://www.ad.nl/politiek/experts-omt-maken-zich-zorgen-over-fake-news-rondom-corona

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: