Gember maakt de Kip !

Door : | 1 Comment | Op : 23-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Een belangrijke specerij in de Marokkaanse keuken is de gember.

Vanwege de in gember aanwezige aroma, draagt het subtiel bij aan gerechten.
Daarnaast levert de scherp-zoetige gember enorm veel gezondheidsvoordelen op; een bekend en positief gezondheidseffect is dat gember een bloeddrukverlagende werking heeft.
Bovendien ook nog een bron van vitaminen en mineralen.

Gember is niet weg te denken bij traditionele kipgerechten.
Overigens stel ik mijn eigen kipkruiden samen. Voor niet-traditionele kipgerechten, hanteer ik weer een hele andere kruidensamenstelling.

Het traditioneel kipgerecht, waarbij ik dit keer voor ananas, pruimen en kleine stukjes geblancheerde amandelen heb gekozen, viel enorm goed in de smaak bij de gasten; het bord, met uitzondering van wat restbotjes kwam leeg terug de keuken in…. natuurlijk heb ik stiekem nog een beetje van mijn geheime ingrediënt aan de saus en kippen toegevoegd !!
Voor mij betekent dit een geslaagde kookdag, waar ik voldoening uithaal !

 

Comment (1)

  1. posted by meid on 23-07-2013

    Deze kippen zien er heerlijk eruit meid, tbarkellah heliek.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: