Chinese Kool; gevuld met Gehakt-Rijst

Door : | 0 Reacties | Op : 16-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Kool is populair als wintergroente en wordt in uiteenlopende rassen geteeld; denk aan bijvoorbeeld witte kool, rode kool, spitskool en bloemkool.
Ook de broccoli en boerenkool behoren tot de familie en bevatten veel vitamine c.

Ik vind bijvoorbeeld: bloemkool, broccoli, witte en rode kool heerlijk in couscousgerechten, tajines, marmitas en soepen, maar het is ook lekker in roerbakgerechten.

Bovendien maak ik van de witte kool, spits- en Chinese kool ook gevulde koolrolletjes. Laatst genoemde koolsoort komt overigens uit Oost-Azië en staat bekend om zijn brede nerven.
Het enige nadeel met spits- en Chinese kool is dat het snel slinkt in tegenstelling tot de witte kool.

Op de afbeelding heb ik dit keer Chinese koolbladeren gevuld met een gehakt-rijstvulling.

chinese kool gevuld 2

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: