Gözleme voorbereiding

Door : | 0 Reacties | Op : 19-06-2016 | Categorie : SoSo Blog

Gözleme is een Turks, traditioneel hartig gerecht. Het heeft veel weg van msemmen(remsemen/lemsemmen), omdat de traditionele Gözleme noch bakpoeder noch gist bevat. Het verschil met Gözleme is dat msemmen griesmeel bevat en Gözleme niet. Vandaag maak ik Gözleme-deeg (bloem, zout, water) en werk het op de manier van remsemen uit; dus niet met bloem en de rolstok, maar met griesmeel, olie en mijn handen uiteraard !

Voor de vulling neem ik ricotta, lenteui en geraspte kaas; lekker makkelijk dus, maar je kunt het ook met spinazie in combinatie met Turkse kaas, gehakt, kip, tonijn etc. etc. vullen.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: