Ishakrad – Kar3in met Rhimaz – Hummus

Door : | 0 Reacties | Op : 27-10-2013 | Categorie : SoSo Blog

Kalfspoten, een ware delicatesse in de Marokkaanse Keuken. Het werk dat eraan voorafgaat om ze schoon en wel de pan in te krijgen is een hele opgave. Daarnaast moet je ook rekening houden met een lange kooktijd van dit gerecht; anderhalf uur of langer.

Zoals ik al eerder bij de witte bonen aangaf behoren kiemgroenten, zoals de kikkerewt, tot de peulvruchten. De kikkererwt is ook heel gezond en bevat veel vezels en mineralen.
De gedroogde vorm van de kikkererwt bevat meer voedingswaarde.
De kikkererwten week ik altijd een paar uur vantevoren voor een optimaal resultaat. Van mijn vader Allahi rahmo kreeg ik een simpel trucje mee om de kikkererwten versneld te weken en waarbij ze mooi intact blijft tijdens het koken !

Kalfspoten zijn gezond en goed voor je ‘ramfasar’ – ‘lemfasal’; je gewrichten. Je huid en haar krijgen ook een enorme oppepper…het lijkt wel alsof je een soort van inwendig schoonheidsmasker hebt genomen haha ! Reden genoeg dus om dit gerecht uit te proberen !

Dit kalfspootgerecht kun je ook met hummus en witte bonen bereiden.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: