Italiaanse Havenarbeiders Weigeren Schip Te Laden Met Wapens Voor Israël

Door : | 0 Reacties | Op : 17-05-2021 | Categorie : SoSo Blog

Waar komen die wapens vandaan? Wie voorziet Israël van wapens? 🤷‍♀️

Een Italiaanse vakbond van havenarbeiders heeft geweigerd om een zending wapens te laden die bedoeld waren voor de Israëlische haven Ashdod. “De haven van Livorno zal niet medeplichtig zijn aan de afslachting  van het Palestijnse volk”, zei de L’Unione Sindacale di Base (USB) in een verklaring.

Toen de vakbond in Livorno, Toscane ontdekte dat de vracht met wapens bestemd was voor Israël, weigerden ze het schip te laden. De USB beweerde dat het schip “wapens en explosieven bevatte die zouden dienen om de Palestijnse bevolking te doden”. Dat kwamen ze te weten door onderzoek van The Weapon Watch, een in Genua gevestigde campagnegroep, die wapenhandel in de gaten houdt.

Uiteindelijk kon het schip toch zijn tocht voortzetten, nadat andere havenarbeiders het wel hebben geladen. Zo kon het toch via Napens naar Ashdod in Israël varen. Dat schrijft de website van The New Arab. 

De USB heeft ook deelgenomen aan een straatprotest waarin ze “de onmiddellijke stopzetting van de bombardementen op Gaza” eisen.

https://www.hln.be/buitenland/italiaanse-havenarbeiders-weigeren-schip-te-laden-met-wapens-voor-israel

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: