‘Kabinet Overweegt Sluiting Niet-Essentiële Winkels En Andere Maatregelen’

Door : | 0 Reacties | Op : 13-12-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Zondagavond waarschuwt het Ministerie van Justitie op Twitter dat er valse berichten worden verspreid over reeds genomen nieuwe maatregelen. Het ministerie benadrukt dat deze informatie onjuist is. Over eventuele nieuwe maatregelen zal pas maandag worden overlegd.”

“Volgens de woordvoerder zijn dit soort nepberichten “vrij geraffineerd” en worden ze “razendsnel via WhatsApp verspreid”. Het gaat om een mix van maatregelen die eerder in de media rouleerden, maar ook die erbij zijn verzonnen. Dat zijn vaak de zwaardere maatregelen.”

Ik dacht al…kan toch niet dat vreugde hebben, een mening verkondigen, gedachten uitspreken of uitwisselen, grapjes of opmerkingen maken over Corona-maatregelen allemaal strafbaar wordt 🤦‍♀️🤐 Fijn dat het Ministerie van Justitie op Twitter heeft gewaarschuwd voor ‘fake-news’! 👍

Het kabinet zet spoed achter de aanpak van het coronavirus, nu het aantal positieve tests al bijna twee weken aan het stijgen is.

Naar aanleiding van het Catshuisberaad van zondag hebben de betrokken ministers maandag een extra crisisoverleg. Later op de dag volgt een ingelaste ministerraad waar meerdere opties op tafel liggen.

Een van die maatregelen zou kunnen zijn om gelegenheden als bioscopen, dierentuinen en zwembaden te sluiten. Die moesten in november ook enige tijd de deuren sluiten. Ook zouden scholen langer dicht kunnen blijven door een verlenging van de kerstvakantie, vooraf of aan het eind. Het kan volgens de ingewijden nog alle kanten op. Ze benadrukken dat er nog geen enkel besluit is genomen.

Een avondklok tijdens de jaarwisseling ligt volgens ingewijden niet voor de hand. Dat zou veel moeilijker te handhaven zijn dan een vuurwerkverbod.

Waarschijnlijk zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de verzwaringen maandagavond al in een persconferentie bekendmaken.

Zondagavond waarschuwt het ministerie van Justitie op Twitter dat er valse berichten worden verspreid over reeds genomen nieuwe maatregelen. Het ministerie benadrukt dat deze informatie onjuist is. Over eventuele nieuwe maatregelen zal pas maandag worden overlegd.

Kabinet kijkt ook naar Duitsland

Het kabinet kijkt hierbij ook met argusogen naar de situatie in Duitsland, waar het aantal positieve tests ook blijft stijgen. Door de Duitse regering werd zondag een strengere lockdown aangekondigd. Vanaf 16 december gaan de meeste winkels en scholen dicht, waarschijnlijk tot 10 januari. Volgens ingewijden wil het kabinet voorkomen dat Duitsers tijdens de lockdown naar Nederland uitwijken.

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, zei dat Nederland niet kan achterblijven nu Duitsland verregaande maatregelen heeft genomen. Volgens hem dreigt anders het verschil met Duitsland te groot te worden.

Het RIVM noemde afgelopen week de recente stijging van de coronacijfers al zorgwekkend. Het instituut maakt elke week bekend hoeveel positieve tests in één week zijn afgenomen. Vorige week was het aantal (43.103) voor het eerst in vijf weken groter dan in de voorgaande week (33.949).

Tijdens de laatste persconferentie van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de coronamaatregelen niet voor Kerst versoepeld zouden worden. Ook werden extra nieuwe maatregelen niet uitgesloten, maar over de inhoud daarvan wilde Rutte niets kwijt.

https://www.nu.nl/coronavirus/6096468/kabinet-overweegt-sluiting-niet-essentiele-winkels-en-andere-maatregelen

https://www.nu.nl/tech/6096478/justitie-waarschuwt-voor-neplijst-met-coronamaatregelen-op-sociale-media

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: