Kaneelbroodjes: Cinnamon Rolls

Door : | 0 Reacties | Op : 09-08-2017 | Categorie : SoSo Blog

Welkom in mijn wereld: de wereld van de Marokkaans-Nederlandse, Nederlands-Marokkaanse Moslima ❤

“Je moet wel van je vakantie genieten”, is hetgeen ik vaak te horen krijg. Maar dit is mijn vakantie ! ‘Wegkijken’ maakt het hart onverschillig vind ik persoonlijk. Eenieder heeft een persoonlijke manier om te ventileren en ik investeer mijn tijd graag in zaken die ertoe doen, interactie met mensen, aandacht voor de wereld etc. 

………

‘Of ik vandaag wat lekkers op het menu kon plaatsen zonder het gebruik van eieren ?’ Bij deze: het recept voor de kaneelbroodjes zonder ei !

Recept Kaneelbroodjes: Cinnamon Rolls

A-250 ml halfvolle melk

B-100 ml zonnebloemolie

C-25 gram roomboter (ongezouten)

D-50 gram suiker (indien je ze naturel gaat houden 100 gram suiker)

-Optioneel: 1 zakje vanillesuiker toevoegen

E-Snufje zout

F-1 pakje droge gist (Dr.Oetker)

G-500 gram bloem (gezeefd)

H-Roomboter (ongezouten)

I-Kristalsuiker

J-Kaneel

K-Speculaaskruiden (snufje)

L-Poedersuiker

M-Paar eetlepels warme melk

Extra: Bakpapier

 

Bereidingswijze:

-Doe A, C, D, E bij elkaar in een steelpan en verwarm deze kort. Niet aan de kook brengen ! 

-Laat wat afkoelen en doe de vloeibare ingrediënten in een grote kom. Voeg B, F en G toe en kneed op het oppervlak tot een deeg. Het deeg hoort plakkerig te zijn. Besmeer je handen met roomboter en leg het deeg in de kom. Dek de kom af en laat het deeg rijzen, totdat het zichtbaar in volume is verdubbeld.

-Meng intussen de kristalsuiker met de kaneel en (snufje) speculaaskruiden. De verhoudingen mag je zelf bepalen. Je kunt ook lichtbruine- of donkere basterdsuiker nemen.

-Besmeer een vel bakpapier met wat roomboter en stort het deeg hierop. Verdeel het deeg met de hand over het bakpapier, totdat je dus een grote rechthoekige lap deeg hebt.

-Besmeer het deeg met roomboter en verdeel suiker-kaneelmengsel erover.

-Rol de lap, met behulp van het bakpapier, losjes op.

-Besmeer een bakplaat of ovenschaal met wat roomboter.

-Snijd stukken van ongeveer 1 cm uit de opgerolde deeglap en leg deze op de plaat. Besmeer de bovenkant lichtjes in met een beetje roomboter, bedek de plaat met folie en laat nog 10 minuten rijzen.

-Doe de plaat in de oven en bak 30-40 minuten op 180 graden.

Het glazuur:

-Meng 1 theelepel roomboter met poedersuiker en warme melk (stapsgewijs) tot een geheel en verdeel over de kaneelbroodjes.

Als je de kaneelbroodjes helemaal laat afkoelen zie je het glazuur natuurlijk beter !

Tip: vervang de boter en suiker-kaneelmengsel een keer met caramel en nootjes.

Veel succes met bakken ?

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: