Keukenliefde!

Door : | 0 Reacties | Op : 01-06-2019 | Categorie : SoSo Blog

Eigenlijk was ik vandaag kookvrij..althans..ik moest mezelf een kookvrije dag gunnen volgens mijn man. Vandaag wordt er grill besteld, mijn schoonzus verzorgd de soep, maar gezien al die viszaken in de buurt (Schilderswijk) vroeg ik om vis mee te nemen. Een vers bereid thuisgerecht is toch lekkerder! Het werd een grote verse Red Snapper.

De vis goed schoonmaken en vervolgens in een zoutbadje doen. Wat olijfolie, zout, vers geperste knoflookteentjes, geraspte ui, citroensap, peterselie, dille, witte/zwarte peper, paprikapoeder, snufje komijn en snufje kurkuma met elkaar vermengen en de vis ermee marineren. (Het is maar net welke marinade je wil gebruiken..met of zonder gember, koriander, rozemarijn etc.) Wat citroenschijfjes (of limoen dit keer), uienschijfjes, paprikareepjes, intacte geperste knoflookteentjes (met inkepingen), aardappelschijfjes, pepers erbij gedaan (De aardappelen of ander soort groente hoef je vooraf niet te marineren, tijdens het garen worden de vrijgekomen smaakstoffen geabsorbeerd, waardoor het een geheel wordt) Met wat zout bestrooien..nog wat tomatenschijfjes, verse dille eroverheen en dan met nog een laagje bakpapier bedekken. De uiteinden naar binnen vouwen. Het was een grote vis en de staart heb ik met aluminiumfolie afgedekt. Je kunt de vis uiteraard ook in een grote vierkante ovenschaal doen, maar dit vond ik compacter.

Op 220 graden in de oven en als het bakpapier bijna donkerbruin is het papier eraf halen en nog even in de oven verder laten garen voor een lekkere korst. +/- een uur in de oven. Dat was ‘t! Zo moeilijk is het niet!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: