Khadija Arib Wil Door Als Voorzitter Tweede Kamer, ‘Stabiliteit Belangrijk’

Door : | 0 Reacties | Op : 13-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Kamervoorzitter van alle Nederlanders.” Ik vind haar echt een leuke dame! 👍

Khadija Arib wil opnieuw kamervoorzitter worden na de verkiezingen van maart 2021. Ze voelt het als haar maatschappelijke plicht om door te gaan, zegt ze vrijdag in De Telegraaf.

“Continuïteit, stabiliteit en ervaring is belangrijk in de Kamer en zeker ook voor het Kamervoorzitterschap”, aldus Arib tegen de krant.

Arib is de eerste voorzitter van Marokkaanse komaf en met een dubbele nationaliteit. Ze volgde VVD’er Anouchka van Miltenburg op, die eind 2015 aftrad na fikse kritiek op haar functioneren.

Als Arib door de nieuwe Tweede Kamer niet wordt herkozen tot voorzitter, wil ze verder als Kamerlid. “Als je in de Kamer wordt gekozen, moet je ook gewoon in de Kamer gaan zitten”, zegt ze tegen De Telegraaf. Arib heeft altijd kritiek geleverd Kamerleden die tussentijds uit het parlement vertrokken voor een baan elders.

De PvdA is blij dat Arib weer op de lijst wil. PvdA-leider Lodewijk Asscher twittert dat hij trots is op Arib, “Kamervoorzitter van alle Nederlanders”.

Bij de vorige verkiezingen in 2017 stond Arib op plek 2 van de PvdA-lijst. De PvdA wil niet zeggen waar zij nu komt. Dat is aan het partijbestuur en dat komt eind november met de lijst, zegt een woordvoerder.

Bij eerdere verkiezingen stond Arib, die onder meer de zorgsector in haar portefeuille had, veel lager op de lijst. Op partijcongressen wist zij met steun van de PvdA-leden toch een hogere notering te bemachtigen.

https://www.nu.nl/politiek/6090332/khadija-arib-wil-door-als-voorzitter-tweede-kamer-stabiliteit-belangrijk

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: