Lever; je moet ervan houden !

Door : | 0 Reacties | Op : 16-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Lever geldt in Nederland vaak als delicatesse, maar onder de Marokkaanse bevolking is lever zo ingebed dat het al lang niet meer als delicatesse wordt beschouwd.

Alle vleessoorten bevatten ijzer, maar lever bevat  nog meer ijzer dan andere vleessoorten en is een belangrijke bron voor vitamine A.
Echter wordt zwangeren afgeraden lever te eten, omdat het grote hoeveelheden vitamine A kan bevatten en daarmee schadelijk zou zijn voor het ongeboren kind.

Lever kun je op verschillende manieren klaarmaken en daarbij is het van belang dat de lever goed doorbakken is.
Tegelijkertijd moet je tijdens de bereiding  snel te werk gaan, omdat je anders kans hebt dat de lever uitdroogt, wat de smaak niet ten goede komt.

Zie ook artikel: “Bourfef; lever in een jasje”

Op de  onderstaande afbeelding simpel gebakken lamslevertjes !

lever-simpel

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: