#Marengo: Morgen Weer Een Dag! #Palm

Door : | 0 Reacties | Op : 13-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Morgen gaat de zaak Marengo verder. Er staat ook een andere zaak op de planning. De zaak tegen Gerel #Palm. Gerel #Palm zou Spyshopmedewerker Bakker hebben doodgeschoten en zich schuldig hebben gemaakt aan een dubbele liquidatiepoging in Noordeloos. Hij is voortvluchtig, de zaak wordt bij verstek behandeld.

Update

Per 31 maart 2020 is de beloning voor de gouden tip voor de verblijfplaats van Palm verdubbeld van 15.000 naar 30.000 euro. 

Inmiddels is uit politieonderzoek gebleken dat Palm als uitvoerder van bepaalde criminele werkzaamheden in verband kan worden gebracht met de criminele groepering rondom Ridouan T. en Saïd R. Palm wordt, naast de liquidatie in Noordeloos, ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie op spyshop medewerker Ronald Bakker. Bakker werd op 9 september 2015 vlakbij zijn woning in Huizen doodgeschoten. Ridouan T. wordt verdacht van het geven van de opdracht tot deze liquidatie.

Ook lijkt Palm nauw contact te hebben gehad met Feno D. Dat is één van de verdachten in het proces tegen leden van motorclub Caloh Wagoh. Die leden zouden onder andere in opdracht van de organisatie rondom Ridouan T. verschillende liquidaties hebben uitgevoerd. Mede door Palm zijn vermoedelijke betrokkenheid bij meerdere liquidaties is besloten de bestaande beloning die er is voor de gouden tip over zijn verblijfplaats te verdubbelen. Die beloning was 15.000 euro en die is nu 30.000 euro.

Verhoging beloning
Het OM en de politie hopen met het verhogen van de beloning de gouden tip te krijgen omtrent de verblijfplaats van Gerel Palm. Heeft u Gerel Palm gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan.

Omschrijving

Hij werd op 1 maart 2017 aangehouden in Suriname, maar wist op 12 maart te ontsnappen. Hij is sindsdien voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk. In juni is Palm op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Politie.nl

Update:

Wie Is Gerel Palm, De Meest Gezochte Crimineel Van Nederland?

MARENGO-PROCES Hij is Nederlands meest gezochte crimineel, Taghi’s meest gevreesde huurmoordenaar en bovendien al jarenlang spoorloos. Morgen wordt hij bij verstek vervolgd. Wie is Gerel Palm?

Yelle Tieleman 13-01-21, 18:30

Op zijn gemak loopt Gerel Palm in de Flora-gevangenis in Paramaribo naar het toilet. Daar is zijn ticket naar de vrijheid al voor hem klaargelegd. Een kleine minuut later loopt Palm het toilet uit. Hij heeft dan al een bewaarder ontwapend, houdt hem onder schot en loopt naar de uitgang. Buiten de gevangenis is een Toyota Mark X voor hem klaargezet. Palm stapt in, scheurt weg en rijdt daarbij een paar andere auto’s aan. In de gevangenis wordt groot alarm geslagen. Het is 16 maart 2017, en Gerel Palm – een belangrijke pion van Ridouan Taghi, is ontsnapt.

Gerel Palm (37) is geboren op Curaçao, maar groeit op in Nieuwegein. Zijn leven speelt zich grotendeels af op straat, en zo komt hij ook in contact met de jeugdbende Bad Boys. Leden van deze jeugdgroep komen later nog vaak in aanraking met de politie; het is de bende van Ridouan Taghi. Ook Palm komt zo al vroeg op het criminele pad en begeeft zich in de wereld van de drugshandel. Samen met een vriend verdienen ze goed met de handel in het groen en in het wit: wiet en cocaïne. Dat is ook anderen in Nieuwegein opgevallen en het zorgt voor afgunst, wat ertoe leidt dat Palm en zijn vriend in januari 2001 onder dreiging van een gasdrukpistool bijna worden beroofd.

Hoewel de beroving mislukt, is de spanning niet uit de lucht. Palm is van plan wraak te nemen. Die volgt een half jaar later. Hij loopt samen met zijn neef coffeeshop Break in Nieuwegein binnen. Melvin Kemmel heeft geen kans als de kogelregen zijn kant op komt: van de zes schoten zijn er twee raak. Na de schietpartij slaan ze op de vlucht.

Voor de recherche is het duidelijk dat Palm de schutter is, maar waar hij zich verstopt heeft, dat weet de politie niet. Het zal een jaar duren voordat hij wordt aangehouden. Hij bleek zich schuil te hebben gehouden in de Amsterdamse Bijlmer, al was zijn aanhouding niet te danken aan uitmuntend zoekwerk. Een verkeerscontrole werd Palm fataal. Hoewel hij nog uit de auto sprong en het op een lopen zette, konden agenten hem in de kraag vatten. Uiteindelijk wordt hij in hoger beroep tot negen jaar cel veroordeeld. Zijn neef wordt in hoger beroep vrijgesproken.

Taghi

Na zijn vrijlating stort Palm zich weer op de wiethandel. Hij is bedreven in het bouwen van wiethokken en verdient daarmee een aardige boterham. Maar Palm blijft ook in aanraking komen met de politie. Zo wordt een wietplantage van hem opgerold, en wordt hij aangehouden met een vuurwapen en munitie. Bovendien heeft hij weer aansluiting gevonden bij zijn kompanen van vroeger. En een van deze leden is uitgegroeid tot een grote en gevaarlijke drugscrimineel: Ridouan Taghi.

In 2015 wordt in Huizen spyshop-medewerker Ronald Bakker vermoord, en het rechercheteam komt uit bij Palm. Die wordt in april 2016 aangehouden. Na drie dagen laat de rechtbank hem echter vrij, wegens een gebrek aan bewijs. Palm laat zich dat geen twee keer vertellen en besluit naar Suriname te vertrekken. De recherche is er inmiddels zeker van dat hij de schutter is, en de moord op Bakker is onderdeel van het liquidatieproces Marengo.

In Suriname werkt Palm bij een bevriende ondernemer en feest hij erop los. Zijn vriend zorgt voor Palm en regelt dat hij niets tekort komt: dure auto’s, motoren en feestjes. Maar zo nu en dan reist hij ook naar Nederland. Uit onderschepte chatberichten, verstuurd met versleutelde telefoons, blijkt dat Palm nog steeds deel uitmaakt van de criminele organisatie. Hij ontvangt berichten op zijn telefoon over doelwitten van Taghi.

Dubbele liquidatiepoging

11 december 2016, iets na middernacht. Een automobiliste op de N214 ziet twee donkere mannen in het mistige weiland liggen. De twee zijn zwaargewond en zitten onder het bloed. Bij de politie willen de twee mannen uit Rotterdam niet veel vertellen. Maar ze zeggen wel wie hen onder vuur heeft genomen: Gerel Palm. Die vliegt een dag later naar Suriname.

Technische recherche stelt onderzoek in naar schietpartij in Noordeloos, waarbij twee Rotterdammers zwaar gewond raakten.
Technische recherche stelt onderzoek in naar schietpartij in Noordeloos, waarbij twee Rotterdammers zwaar gewond raakten. © AD/Peter Koster

Een paar dagen vóór de dubbele liquidatiepoging in Noorderloos wordt in Laren bij seksclub Boccaccio misdaadblogger Martin Kok vermoord. Kok schreef op zijn website artikelen over Taghi, die bij het grote publiek dan nog onbekend is. Taghi is niet gediend van Koks publicaties. Drie maanden later komt bij het Team Criminele Inlichtingen van de politie een tip binnen. Die luidt dat Palm de persoon is geweest die Kok heeft doodgeschoten.

Die informatie sluit aan op wat bronnen rond Palm vertellen. De twee mannen die door hem in het weiland zijn neergeschoten, zouden Kok hebben moeten vermoorden. Op de dag dat Kok in Laren werd vermoord, had de misdaadblogger een afspraak in een hotel in Amsterdam. Omdat de moordpoging daar mislukte, zou Palm de twee zélf hebben willen aanpakken. Maar aangezien ze een kogelwerend vest droegen, overleven ze de schietpartij.

Op 28 februari 2017 viert Palm zijn verjaardag in bar Dibar in Paramaribo. Lang kan hij niet genieten van de drank en het feest: een arrestatieteam rekent hem op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in. Hij blijft niet lang vastzitten, want met hulp van motorclub No Surrender weet Palm te ontsnappen uit de gevangenis. Tot grote woede van het Nederlandse OM, dat al een vliegtuig had gestuurd om hem naar Nederland te brengen. Sindsdien is hij spoorloos. Wel wordt zijn rijbewijs een tijdje later voor zijn oude woning in Nieuwegein gevonden, maar volgens bekenden is dat er bewust neergelegd om de politie op een dwaalspoor te brengen.

Gouden tip

De grote vraag is nu: waar is Gerel Palm? Inmiddels is hij Nederlands meest gezochte crimineel en heeft het OM een bedrag van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding. Er wordt met man en macht aan gewerkt om Palm te vinden, benadrukken de opsporingsdiensten. Over Palm werd de afgelopen maanden veel gespeculeerd. Zou hij nog in leven zijn? Of weet hij al bijna drie jaar uit handen van de politie te blijven? Bijzonder was dan ook het bericht in maart vorig jaar, in diverse media, dat Palm zou zijn aangehouden in Rio de Janeiro. Het OM bevestigde dat in eerste instantie, maar trok dat later weer terug. Goed ingevoerde bronnen meldden dat zijn aanhouding wel degelijk op handen was, maar door te laks optreden van de Brazilianen uiteindelijk is uitgebleven.

Palm ontsprong dus de dans – opnieuw. De vraag is hoe lang zijn geluk nog zal duren. Morgen begint in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol het proces tegen Palm. Hij zal er niet bij zijn.

Dit verhaal is gebaseerd op justitiedocumenten uit het Marengo-dossier, gesprekken met betrokkenen en publicaties in andere media.

Bekijk hier een video van Opsporing Verzocht over Gerel Palm:

https://www.ad.nl/home/wie-is-gerel-palm-de-meest-gezochte-crimineel-van-nederland~a461e502/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/om-wil-hogere-straffen-voor-verdachten-aanslag-op-panorama

http://www.sosokitchen.nl/rechtbank-hoopt-behandeling-zaak-taghi-toch-begin-2021-te-beginnen

http://www.sosokitchen.nl/marengo-2

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Update: 8 juli 2021

‘Voortvluchtige Liquidatieverdachte Gerel Palm Opgepakt In Brazilië’

Gerel Lusiano Palm (38), die jarenlang door Nederland werd gezocht om een veroordeling en verdenkingen van het uitvoeren van liquidaties, is aangehouden in Brazilië, zo melden Braziliaanse media. Palm is woensdagochtend door de federale politie gearresteerd in een appartement in Barra da Tijuca, een westelijk stadsdeel van Rio de Janeiro.

DEA

Palm werd in januari 2021 in Den Bosch bij verstek veroordeeld voor een dubbele poging tot moord in Noordeloos in 2016, en voor verboden wapenbezit.

Het Openbaar Ministerie denkt bovendien dat Palm de man was die in 2015 Ronald Bakker, directeur van een spyshop in Nieuwegein liquideerde in opdracht van de groep van Ridouan Taghi.

Palm stond op de openbare opsporingslijst van Interpol. Volgens de Braziliaanse media werd Palm ook gezocht door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA). Gerel Palm zit momenteel in uitleveringsdetentie.

Suriname

Volgens de rechtbank in Den Bosch liet Palm zich een paar dagen voor de aanslag bij de burgerlijke stand in Nederland uitschrijven. Hij reisde kort voor de aanslag van Suriname naar Nederland. Direct na de aanslag reisde hij weer terug naar Suriname. De aanslag in Noordeloos was op 10 december 2016.

Het onderzoek 26Marengo tegen Taghi en medeverdachten bevat ook enkele aanwijzingen dat Palm de man was die misdaadblogger Martin Kok liquideerde op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Die liquidatie was enkele dagen eerder: op 8 december 2016.

Palm werd op 12 april 2016 gearresteerd in Amsterdam maar kwam weer op vrije voeten omdat het bewijs tegen hem op dat moment te mager was. Later dat jaar kreeg de politie de beschikking over gekraakte chats van Ennetcom. Palm had pgp-telefoons van Ennetcom gebruikt en het Openbaar Ministerie vond in het Ennetcom-dossier meer bewijs.

Vervolgens werd Palm op 3 maart 2017 door de Surinaamse politie op verzoek van Nederland aangehouden. Op 12 maart 2017 wist hij met een naar binnen gesmokkeld vuurwapen uit het huis van bewaring daar te ontsnappen. Sindsdien was hij spoorloos.

https://www.crimesite.nl/voortvluchtige-liquidatieverdachte-gerel-palm-opgepakt-in-brazilie/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: