Marmita met Kip, Aardappelen, Wortels en Hollandse Spruitjes

Door : | 1 Comment | Op : 19-09-2013 | Categorie : SoSo Blog

Spruitjes zijn heeeeeeerlijk, mits ze niet heel bitter smaken en overheersen in een gerecht. Je kunt spruitjes wokken, bakken en eventueel verwerken in een stamppot. Ik vind ze het lekkerst, wanneer ze de arwa (saus) van een marmita hebben opgenomen. De saus maak ik wat lichter, maar wel met behoud van de volle smaak die de spruiten ten goede komt; spruiten met een Marokkaans ‘ tintje’ dus en volgens velen een van mijn lekkerste marmitas !

Spruitjes zijn ontzettend gezond en bevatten tot 3x zoveel vitamine C als sinaasappels en zijn net als andere groenten belangrijk voor je weerstand in de winter. Vitamine C biedt samen met de B vitamines en de natuurlijke suikers in spruitjes ook een helpende hand in de functie van je zenuwstelsel en je hersenen. Kalium, fosfor en eiwit spelen samen een rol bij de opbouw en het herstel van de botten. Ook helpen vitamine C en de B vitamines om je energie op peil te houden. De voedingsvezels helpen ook bij de opname van andere voedingsstoffen (Bron: Wikipedia)

Lees verder en bekijk het hele marmita-gerecht.

Mamita met kip, wortels, aardappelen en spruitjes 2

Comment (1)

  1. posted by daisy on 21-07-2015

    hoi ik zou hier graag het recept van willen ?

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: