Marmita met Lamsvlees, Aardappelen, Wortels en Sperziebonen

Door : | 0 Reacties | Op : 16-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Zowel in vleesbevattende als vegetarische marmitas wordt de basis grotendeels toch gelegd door de aardappelen.
Bovendien kun je talloze marmitas creëren door met allerlei groenten-, vlees- en vissoorten te variëren.

Het geheim van een lekkere marmita met een vleessoort begint bij de bereiding van vlees.
Daarbij is het enorm van belang dat alle vlees en bloedsappen na het braden niet meer aanwezig zijn en dat het vlees mooi is dichtgeschroeid.

Daarnaast is het zo dat wanneer je dit proces niet goed uitvoert, je geen komijn aan de marmita kunt toevoegen, omdat de komijn in een later stadium naar boven komt drijven.
Het laatste wat je wil is dat je arwa-rmaaq / marqa , hetgeen saus-jus betekent, helemaal naar de komijn ruikt, proeft en je arwa bruin kleurt.
Vaak hoor je vanwege het laatste dat er geen komijn in een marmita hoort, wat natuurlijk niet waar is.
Je kunt komijn gewoon toevoegen , wanneer je de voorbereiding goed uitvoert.

Om een lekkere, mooie, niet papperige marmita te creëren moet je ook veel op gevoel doen:
een juiste hoeveelheid water aan de marmita toevoegen, alle smaken horen goed opgenomen te worden door de ingrediënten, het vlees en de groenten moeten allemaal goed gaar zijn en zelf ook saus hebben opgenomen, maar tegelijkertijd ‘droog’ zijn en uiteindelijk moet je genoeg arwa overhouden…koken is dus niet alleen logica, maar gevoel speelt daarbij ook een grote rol !

Alles bij elkaar genomen resulteert bovenstaande in een lekkere marmita met een heerlijke, schone en rijke saus.

Op de afbeelding zie je mijn marmita van deze week; marmita met rundvlees, aardappelen, wortels en sperziebonen !

Lees ook het artikel ‘ Tajine versus Marmita ‘ voor meer informatie over de Marmita.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: