Meer Aanhoudingen In Onderzoek Naar Moord Advocaat Wiersum Niet Uitgesloten, Een Verdachte Onvindbaar

Door : | 0 Reacties | Op : 02-03-2021 | Categorie : SoSo Blog

(Met update)

“Advocaat Taekema stelt ook voor om Peter R. de Vries te horen als getuige. Dit omdat hij de vertrouwenspersoon van de kroongetuige is.”

Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat stelde de officier van justitie dinsdagmiddag tijdens een nieuwe inleidende zitting in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Osdorp. Een van de verdachten is voor het OM onvindbaar.

Op dit moment zitten er drie verdachten vast voor de moord op Wiersum, die de advocaat was van kroongetuige Nabil B. Het zijn Moreno B. en Giërmo B. (geen familie) die door het OM gezien worden als de schutters, en Anouar Taghi. Laatstgenoemde is een volle neef van Ridouan Taghi, hoofdverdachte in liquidatieproces Marengo. Volgens het OM heeft Taghi auto’s geleverd die zijn gebruikt bij het voorbereiden van de moord op Wiersum. Het OM heeft steeds aangegeven de processen tegen de vermeende schutters en Taghi uit elkaar te willen halen, omdat het onderzoek naar de organisatie rond Taghi nog steeds loopt.

Verdachte Sezer B. onvindbaar

Zo stelt het OM dat het ‘in afwachting’ is van de aanhouding van Sezer B. (28), een Utrechter die ook voorkomt in het Marengo-dossier. Ook kwam hij in beeld bij het onderzoek naar de moord op de broer van de kroongetuige. Volgens het OM is deze Sezer B. ook betrokken bij de voorbereidingen op de moord op Wiersum. Volgens het OM is hij ook verschillende malen aanwezig geweest in een loods die Taghi huurde. In deze loods werden gestolen auto’s gestald, waaronder ook auto’s die zijn gebruikt bij de moord. ,,Op dit moment is Sezer B. onvindbaar. We zijn in afwachting van zijn aanhouding,” aldus de officier van justitie.  ,,Het onderzoek is nog in volle gang. Ook andere aanhoudingen worden niet uitgesloten,” vulde de officier aan.

Advocaat André Seebregts van Anouar Taghi stelde dat er de afgelopen maanden geen nieuw bewijs tegen zijn cliënt is bijgekomen. Ook hield hij de rechters voor dat het helemaal niet vaststaat dat een telefoon die de politie aan Taghi toeschrijft, daadwerkelijk van Taghi was. ,,Hoe de politie daar nou bij komt blijft volstrekt onduidelijk.” Volgens Seebregts is er geen enkele aanleiding dat Taghi wist dat hij auto’s verhandelde die gebruikt zouden worden bij een moord.

Kroongetuige had ruzie met Wiersum

Advocaat Taekema, die Giërmo B. bijstaat, hekelde het feit dat pas onlangs stukken aan het dossier zijn toegevoegd waaruit blijkt dat Wiersum een dag voor de moord een stevige ruzie had met kroongetuige Nabil B. Taekema spreekt van een ‘hoogoplopend’ conflict, waar mogelijk een motief voor de moord in zit. ,,Informatie over een ruzie die Wiersum had met zijn cliënt Nabil B. ,een dag voor zijn moord, is natuurlijk relevant.” Hij en advocaat Seebregts willen de kroongetuige hierover verhoren. Dit ook omdat opvolgend advocaat Oscar Hammerstein heeft aangeven dat hij werd bedreigd omdat hij een telefoon niet de cel van Nabil wilde insmokkelen.

Advocaat van de kroongetuige

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in liquidatieproces Marengo belangrijke verklaringen heeft afgelegd over de organisatie van Ridouan Taghi. Hij wordt op dit moment (nog) niet vervolgd voor de moord op Wiersum.

https://www.ad.nl/binnenland/meer-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-moord-advocaat-wiersum-niet-uitgesloten-een-verdachte-onvindbaar

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/nctv-leidt-veiligheidsteam-voor-betrokkenen-taghi-zaak

Lees ook:

Anouar T. Zit Niet Langer Vast Voor Moord Op Advocaat Derk Wiersum

Anouar T. zit niet langer in voorlopige hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten tijdens een inleidende zitting. T. wordt niet op vrije voeten gesteld, omdat hij ook nog verdachte is een andere zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt T. van medeplegen dan wel medeplichtigheid aan de moord op Wiersum, omdat hij voertuigen zou hebben geleverd die gebruikt zijn bij de voorverkenning voor de moord op de advocaat.

De rechtbank heeft echter beslist dat er onvoldoende reden is om het familielid van Ridouan T. nog langer vast te houden wegens betrokkenheid bij de dood van Wiersum, omdat er niet genoeg bewijs is dat de 27-jarige man op de hoogte was van de moordplannen.

Er zijn wel aanwijzingen dat T. betrokken was bij heling, maar daar heeft hij in deze zaak lang genoeg voor in voorlopige hechtenis vastgezeten.

Wiersum werd in september 2019 doodgeschoten voor zijn woning in Amsterdam. Het vermoedelijke motief is dat hij kroongetuige Nabil B. destijds bijstond in de zaak Marengo. Het OM beschouwt Giërmo B. en Moreno B. als uitvoerders van die liquidatie.

Eerder op dinsdag werd bekend dat Wiersum een dag voor zijn dood ruzie had met Nabil B. Volgens het OM zou die ruzie dezelfde dag zijn bijgelegd, maar de rechtbank besloot wel dat Nabil B. hierover gehoord mag worden, net als een oud-kantoorgenoot van de advocaat. De weduwe van Wiersum zal niet gehoord worden.

T. blijft wel vastzitten

T. blijft nog wel vastzitten omdat hij in een andere strafzaak wordt verdacht leidinggeven aan een criminele organisatie met als oogmerk onder andere diefstal en heling van voertuigen.

T. heeft bekend dat hij onder een valse naam een loods in Utrecht heeft gehuurd waar gestolen auto’s in werden gestald. Tegelijkertijd ontkent hij dat hij gestolen voertuigen geleverd heeft die gebruikt zijn bij de moord op Wiersum.

Giërmo B. en Moreno B. blijven wel vastzitten in de moordzaak die vermoedelijk in juli inhoudelijk wordt behandeld.

https://www.nu.nl/binnenland/6119556/anouar-t-zit-niet-langer-vast-voor-moord-op-advocaat-derk-wiersum

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/acht-medeverdachten-anouar-t-voorlopig-op-vrije-voeten

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: