‘Nieuw Anti-Misdaadteam Zorgt Voor Wrevel Bij Politie’

Door : | 0 Reacties | Op : 22-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

In de strijd tegen de georganiseerde misdaad is een hoogoplopend conflict ontstaan tussen de Nationale Politie en het in 2019 door minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) opgerichte Multidisciplinair Interventie Team (MIT). Dat team kwam er na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum.

Door de komst van de nieuwe opsporingsorganisatie, die volgens Grapperhaus jacht maakt op criminele kopstukken, dreigt volgens de politie “een succesvolle bestrijding van ondermijnende criminaliteit zelf ondermijnd te worden”. Dit staat in vertrouwelijke correspondentie van de Nationale Politie, waar NRC over beschikt.

De landelijke recherche van de Nationale Politie verwijt het FBI-achtige opsporingsteam MIT “roofbouw” te plegen op de politie omdat de organisatie ervaren agenten wegkoopt door hogere salarissen te bieden. Het hoofd van de Landelijke Recherche (1.000 mensen), Andy Kraag, schrijft dat het MIT “onze specialisten en de toppers in hun werkveld werft.” Bij de recherche is hierdoor “onrust” ontstaan.

Projectleider Multidisciplinair Datacentrum Frido Koolstra.
Projectleider Multidisciplinair Datacentrum Frido Koolstra. © Videostill rijksoverheid

https://www.ad.nl/binnenland/nieuw-anti-misdaadteam-zorgt-voor-wrevel-bij-politie

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: