Nog Geen Besluit Over Avondklok, Kabinet Hervat Gesprekken Deze Week

Door : | 0 Reacties | Op : 18-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Verzekerd van een mooi verhaal! Mooi ingepakt! (lees: ingedekt) 👍

Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over de eventuele invoering van een avondklok, melden ingewijden zondag na het overleg in het Catshuis. Deze week wordt er verder gesproken over de ingrijpende maatregel.

Het was een “goed overleg” in de officiële ambtswoning van premier Mark Rutte, zo is te horen, maar het is nog niet helemaal rond. Er zal de “komende dagen” verder over worden gesproken.

De avondklok ligt zeer gevoelig. Maar door onder meer de voortdurend hoge besmettingsaantallen en de komst van de Britse variant lijkt er wat meer begrip voor de mogelijke invoering te ontstaan.

De Tweede Kamer sprak zich eerder uit tegen een avondklok. Ook in de coalitiepartijen ligt het moeilijk. Vooral D66 keerde zich tegen invoering van wat Rutte eerder een “zeer ingrijpende maatregel” noemde. Rutte vroeg de Kamer vorige week nog de avondklok niet bij voorbaat uit te sluiten.

De Veiligheidsregio’s komen maandag weer bijeen om te praten met het kabinet. De burgemeesters hebben eerder aangegeven dat de avondklok moeilijk handhaafbaar is. Ook de politiebonden hebben zich in soortgelijke woorden uitgelaten.

Kabinet kijkt ook naar andere maatregelen

Het kabinet had het OMT gevraagd te onderzoeken hoe effectief een avondklok is. Die moet naar verluidt gaan gelden tussen 20.00 en 4.00 uur. Eerder hebben OMT-leden zich positief uitgelaten over de invoering ervan.

Maar er wordt ook nog naar andere maatregelen gekeken. Daarbij zou bijvoorbeeld gedacht kunnen worden aan het advies om nog minder gasten thuis te ontvangen of de maximumgrootte van groepen buiten verder terug brengen. Als er nieuwe maatregelen komen, volgt deze week nog een persconferentie.

In het Catshuis is verder gesproken over de steunpakketten voor het bedrijfsleven en de vervroegde opening van de basisscholen en kinderopvang. Dat laatste gaat na advies van het OMT niet door. Ze blijven dicht tot 8 februari, meldde minister Arie Slob (Onderwijs).

https://www.nu.nl/coronavirus/6102513/nog-geen-besluit-over-avondklok-kabinet-hervat-gesprekken-deze-week

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/analyse-kabinet-laat-mensen-alvast-wennen-aan-invoering-avondklok

http://www.sosokitchen.nl/politiestaat

http://www.sosokitchen.nl/spoedwet

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: