OM: Ridouan T. Heeft Dodenlijst Met Namen Van Journalisten En Officieren

Door : | 0 Reacties | Op : 05-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Ik zal niet alles herhalen over de toeslagenaffaire waar Trouw en RTL Nieuws onderzoek naar deden. Die affaire waarbij de Belastingdienst / Toeslagen in 2014 onrechtmatig toeslagen voor kinderopvang stopzette. Honderden ouders in grote problemen bracht. Gesjoemel met gefabriceerd ‘bewijsmateriaal’. Tweede nationaliteit verwerkt. Structureel stukken achtergehouden in rechtszaken. Een staat in een staat die illegaal handelde, en een goedwillende staatssecretaris die wegzinkt in een moeras van onwaarachtigheid.

In deze zaak viel de term al eerder: machtsmisbruik. Daar kwam het jarenlang procederen tegen goedwillende ouders op neer. Tegen beter weten in gezinnen kapotmaken. Iedere vorm van redelijkheid uit het oog verliezen. Tegen de wet handelen. De beuk erin, op basis van ‘partiële waarneming’. Sommige mensen hebben het nog steeds niet helemaal in de gaten, maar deze affaire besmet een reeks instituties en legt betonrot bloot in het hart van onze democratische rechtsstaat.

Een spilfiguur hierin is de landsadvocaat. Het kantoor Pels Rijcken, dat voor vorstelijke uurtarieven opdraaft als vuilnisman van onze overheid – en die rol met verve vervult. Natuurlijk, ook de staat heeft een goede advocaat nodig, en een advocaat kan niet aangewreven worden wat z’n cliënt allemaal uitspookt. Maar, maar, maar… Ik zal je niet vermoeien met alle doofpotten waarin we de landsadvocaat tegenkomen – ik beperk het nu even tot deze zaak, rond de Belastingdienst.”

……..

“Ridouan Taghi wordt niet naar een andere gevangenis overgeplaatst. Hij moet in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught blijven, heeft de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) beslist.” Minister Dekker voor Rechtsbescherming had besloten zijn verblijf in Vught te verlengen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er sterke aanwijzingen”

Taghi is nog een verdachte in dit proces. Het verkopen van gebakken lucht is even oud als de mensheid. Sterke aanwijzingen zijn niet tastbaar, het zijn geen bewijzen. Taghi’s verblijf in de EBI druist in tegen de mensenrechten.

“Daarnaast vreest het OM voor wraakacties van T. vanwege zijn aanhouding. Ook acht justitie hem in staat om mensen vanuit minder strenge detentie aan te sturen om niet alleen moorden te plegen, maar ook aanslagen op gebouwen of bij zijn zaak betrokken instituten uit te voeren. T. zou dankzij de handel in cocaïne kunnen teren op een groot netwerk en dito vermogen.”

Vetgedrukte klinkt als een soort verzekering. In het geval er ergens in Nederland/Europa een aanslag wordt gepleegd, zou het OM kunnen terugvallen op wat er eerder in dit artikel wordt gezegd. Rest alleen nog een link te leggen met een eventuele ‘nep-aanslag’. Het lijkt heel erg op een gecoördineerde aanval. Taghi wil men koste wat kost veroordeeld krijgen. De vraag is waarom? Welke belangen spelen er nog meer? Iedereen kan op deze wijze als verdachte aangemerkt worden van ‘iets’? Hmmm…richting gelegitimeerde razzia’s? 🤔

………

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er sterke aanwijzingen dat Ridouan T. beschikt over een dodenlijst waar nog tientallen namen op staan. Naast criminele contacten gaat het om journalisten, officieren van justitie en politiemedewerkers, blijkt donderdag uit de beslissing om de hoofdverdachte in het Marengo-proces langer vast te houden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Het bestaan van die dodenlijst wordt gebaseerd op onder meer verklaringen van de kroongetuige, observatiemateriaal van verschillende beoogde slachtoffers en telecom- en bakengegevens.

“Het onderzoek (in het Marengo-proces, red.) heeft laten zien dat als eenmaal een moordopdracht is uitgezet, deze vaak – al is het na jaren – wordt uitgevoerd”, aldus de landsadvocaat, die namens de Staat verweer voerde tegen overplaatsing van T.

Daarnaast vreest het OM voor wraakacties van T. vanwege zijn aanhouding. Ook acht justitie hem in staat om mensen vanuit minder strenge detentie aan te sturen om niet alleen moorden te plegen, maar ook aanslagen op gebouwen of bij zijn zaak betrokken instituten uit te voeren. T. zou dankzij de handel in cocaïne kunnen teren op een groot netwerk en dito vermogen.

In de afgelopen maanden zou het Team Criminele Inlichtingen (TCI) informatie hebben ontdekt dat er plannen zijn om T. uit de EBI te bevrijden. Hoewel een extreem vluchtrisico volgens de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) niet is geconcretiseerd, vormt T. bij een eventuele ontsnapping “een onaanvaardbaar maatschappelijk risico”. Daarom werd de overplaatsing afgewezen.

Procespartijen worden extra beveiligd

In de zaak Marengo worden vele procespartijen, zoals rechters, extra beveiligd. Ook John van den Heuvel, journalist van De Telegraaf, wordt al geruime tijd beveiligd. Vorig jaar liet hij weten dat hij door T. is bedreigd.

T. werd in december 2019 aangehouden en staat terecht voor het geven van de opdracht voor verschillende liquidaties. Daarnaast wordt hij ook verdacht van het laten vermoorden van Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige Nabil B. en diens broer in respectievelijk september 2019 en maart 2018. Hij wordt hier (nog) niet voor vervolgd.

T. ontkent dat hij in staat is een ontsnapping te organiseren en zegt dat hij ten onrechte wordt afgeschilderd als een grote crimineel. T.’s advocaat Inez Weski zegt niet te weten waarop het OM baseert dat haar cliënt over een dodenlijst zou beschikken.

“Ze hebben die verdenking op geen enkel moment kunnen onderbouwen en dan is het lastig je daar tegen te verweren”, aldus Weski.

https://www.nu.nl/binnenland/6088532/om-ridouan-t-heeft-dodenlijst-met-namen-van-journalisten-en-officieren

Lees ook:

Taghi Moet Voorlopig In EBI Blijven

De beroepscommissie van de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) heeft het beroep van Ridouan Taghi tegen de beslissing van de minister voor Rechtsbescherming, om zijn verblijf in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) te verlengen, ongegrond verklaard. De commissie vindt het juist dat de minister ervan uit gaat dat het risico op ontsnapping van Taghi maatschappelijk onaanvaardbaar is.

Risico

Taghi is verdachte in het Marengo-proces en staat terecht voor opdracht geven voor een serie liquidaties.

Gedetineerden kunnen in de EBI worden geplaatst om drie redenen. De eerste is dat ze een extreem vluchtrisico vormen en een risico vormen in termen van recidivegevaar voor ernstige geweldsdelicten. De tweede is dat er bij ontvluchting een onaanvaardbaar maatschappelijk risico is. En de derde is dat er aanwijzingen zijn van ‘voortgezet crimineel handelen’.

Onaanvaardbaar

De commissie vindt dat er bij Taghi geen sprake is van een ‘voortgezet crimineel handelen’ en ook niet van een extreem vluchtrisico. Wel is het volgens de commissie zo dat een ontsnapping maatschappelijk onaanvaardbaar zou zijn. Dat is voldoende om het beroep tegen de plaatsing af te wijzen.

De commissie heeft al eerder (in maart) de plaatsing in de EBI goedgekeurd.

De beroepscommissie vindt het aannemelijk dat de minister ervan uit kan gaan dat toezichtmaatregelen voor Taghi bij verblijf in een reguliere inrichting de risico’s op dit moment onvoldoende kunnen beperken.

GRIP

De commissie vindt het ook van belang dat hij van juli 2015 tot aan zijn aanhouding op 16 december 2019 in Dubai uit handen van politie en justitie wist te blijven. Hij zou in die periode in staat zijn geweest om op afstand mensen te mobiliseren om moorden te plegen. ‘Daarbij komt uit het strafrechtelijk onderzoek naar voren dat hij over een dodenlijst beschikt waar nog tientallen mensen opstaan’, aldus de commissie. De commissie verwijst ook naar rapportages van de inlichtingendienst voor het gevangeniswezen, het Gedetineerden Recherche Informatiepunt (GRIP), dat anonieme informatie verzameld en verstrekt. Bij het GRIP wordt gesproken van ‘een groot gezichtsverlies voor de Nederlandse rechtsstaat’ bij ontvluchting van Taghi.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/advocaten-van-kroongetuige-nabil-b-en-peter-r-de-vries-staan-op-dodenlijst

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

http://www.sosokitchen.nl/als-een-spannende-film

http://www.sosokitchen.nl/etnisch-profileren

https://www.rtlnieuws.nl/columns/column/4859236/landsadvocaat-koning-belastingdienst-menno-snel-machtsmisbruik

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/persbericht-inez-weski

Zie ook:

Advocaat Taghi: Cliënt Wordt Misbruikt Voor Beknotting Grondrechten

http://www.sosokitchen.nl/advocaat-taghi-client-wordt-misbruikt-voor-beknotting-grondrechten

Zie ook:

Column: Het Doel Heiligt (alweer) De Middelen

http://www.sosokitchen.nl/column-het-doel-heiligt-alweer-de-middelen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: