Oostenrijk Wil Preventieve Hechtenis Voor Terroristen

Door : | 0 Reacties | Op : 12-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Vooraf: Wie Is Kanzelier Sebastian Kurz?

Außenminister Sebastian Kurz auf Arbeitsbesuch in Saudi-Arabien

“Een dag nadat zijn conservatieve partij ÖVP bij de Europese verkiezingen een klinkende overwinning had geboekt, nam het Oostenrijkse parlement gisteren een motie aan tegen kanselier Sebastian Kurz en zijn regering. Kurz is daarmee de kortst regerende Oostenrijkse kanselier sinds de Tweede Wereldoorlog.”

“Bovendien is het voor het eerst sinds de oorlog dat een motie tegen een hele regering is ingediend én dat het parlement de motie van wantrouwen aanvaardde.”

“De motie was ingediend door de sociaal-democratische oppositiepartij SPÖ, maar haalde het dankzij de steun van de voormalige oppositiepartner van Kurz, de rechts-populistische FPÖ. Die trad vorige week uit de regering als gevolg van ‘Ibiza-gate’: de ­publicatie van een video waarop te zien was hoe FPÖ-leider en vice-kanselier Heinz-Christian Strache bereid was Russisch financiële steun te ­accepteren om zijn partij aan een verkiezingsoverwinning te helpen.”

POSITIE OOSTENRIJKSE KANSELIER KURZ WANKELT

donderdag 4 juni 2020, 12:07

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz ligt onder vuur. De vorige regering viel over de zogenoemde Ibiza-affaire, vol corruptie, intrige en spionage. Nu zijn er pikante details opgedoken over Kurz.

De affaire draait om twee kopstukken van de populistische FPÖ, onder wie Heinz-Christian Strache, die later vice-kanselier werd onder Kurz. Ze waren naar een villa op Ibiza gelokt om een zogenaamde Russische miljardaire te ontmoeten. Ze beloofden allerlei opdrachten in ruil voor geld en gaven tips hoe je het best steekpenningen kunt geven. Het was een val en van die ontmoeting zijn video-opnames gemaakt, in totaal twaalf uur.

Anti-semitisme

Sinds een paar maanden is Strache met een verrassende comeback bezig. Maar de laatste dagen zijn nieuwe dingen nar boven gekomen, onder andere dat hij in een boek in de jaren negentig allerlei antisemitische teksten had geschreven.

Dubbelleven

Al vorig jaar zou Strache over Kurz hebben gezegd dat die een soort dubbelleven leidde. Hij zou drugs gebruiken en homobars bezoeken. Ook dat zou in de video aan de orde komen. En wat nog belangrijker is: wat heeft Kurz geweten van het hele Ibiza-verhaal en in hoeverre was hij er zelf bij betrokken? De parlementaire enquête kan dus niet alleen voor de FPÖ, maar ook voor Kurz zelf gevolgen hebben.

“Oostenrijk Wil Preventieve Hechtenis Voor Terroristen”

Herr Sebastian Kurz: Be careful what you wish for! 👍

“Dat blijkt uit pakket plannen dat de regering ruim een week na de fatale terreuraanval in Wenen presenteerde.”

“Voormalige gevangen van wie gedacht wordt dat ze een terreurrisico zijn, lopen de kans een enkelband of ander elektronisch apparaat te moeten dragen zodat ze in de gaten kunnen worden gehouden. Ook moet het mogelijk worden om de nationaliteit of het rijbewijs in te trekken van mensen die een potentieel gevaar kunnen zijn. Ook de wapenwetten worden strenger.”

Gezien de laatste ontwikkelingen is het überdeutlich dat deze plannen er al lagen. We zijn verwikkeld in WW3-WOIII. Er zitten ‘kwade krachten’ achter WOII die nu nog steeds actief zijn. Nu willen deze ‘kwade krachten’ weer dood en verderf zaaien. Onder het mom van terrorisme-terrorismebestrijding is er een hetze tegen Moslims gaande. Terrorisme is een vrijbrief geworden om willekeurige Moslims op te pakken en richting heropvoedingskampen (lees: concentratiekampen) af te voeren. Het wordt tijd dat men dit onder ogen gaat zien.

Oostenrijk Wil Preventieve Hechtenis Voor Terroristen

Oostenrijk wil mensen die zijn veroordeeld voor terrorisme na het uitzitten van hun straf in de cel houden, zolang ze geen afscheid nemen van hun extremistische ideeën.

Dat blijkt uit pakket plannen dat de regering ruim een week na de fatale terreuraanval in Wenen presenteerde. Als psychisch gestoorde criminelen levenslang kunnen worden opgesloten omdat ze een gevaar vormen, kunnen ook terroristen voor het leven worden opgesloten”, zei kanselier Sebastian Kurz op een persconferentie.

Voormalige gevangen van wie gedacht wordt dat ze een terreurrisico zijn, lopen de kans een enkelband of ander elektronisch apparaat te moeten dragen zodat ze in de gaten kunnen worden gehouden. Ook moet het mogelijk worden om de nationaliteit of het rijbewijs in te trekken van mensen die een potentieel gevaar kunnen zijn. Ook de wapenwetten worden strenger.

Tikkende tijdbommen
Oostenrijk telde volgens Kurz meer dan driehonderd zogenoemde buitenlandse terroristische strijders. Ongeveer de helft bevindt zich nog in oorlogsgebieden of is overleden, maar de rest is teruggekeerd. Deze mensen zijn “tikkende tijdbommen”, aldus Kurz. Hij kondigde al strengere maatregelen aan tegen islamisten.

De plannen van de conservatief-groene coalitie zijn nog niet in een wetsvoorstel gegoten.

Bij de aanslag in Wenen van vorige week maandag doodde een schutter in het historische stadscentrum van Wenen vier mensen en verwondde twintig anderen. Hij had de Oostenrijkse en de Noord-Macedonische nationaliteit.

https://www.trouw.nl/nieuws/kanselier-kurz-is-weggestuurd-maar-ze-zijn-nog-niet-van-hem-af-in-oostenrijk~b9c88cbb/

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10411976/positie-oostenrijkse-kanselier-kurz-wankelt

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/dekker-wil-snelrecht-voor-vluchtgevaarlijke-veroordeelden

Lees ook:

http://www.sosokitchen.nl/gedicht-martin-niemoller

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: