Pastilla-Bastilla Kip-Amandel Traditioneel

Door : | 0 Reacties | Op : 26-04-2021 | Categorie : SoSo Blog

Mini Pastilla-Bastilla Kip.

Zoals ik ooit in het verleden heb vermeld voeg ik géén eieren toe aan mijn Pastilla-Bastilla. Er komt geen enkel ei bij kijken. Aan de kipmarmita-kipsaus wordt noch suiker noch kaneel noch bouillonblokjes of zakjes toegevoegd. De olie van de kipsaus vang ik op en hiermee besmeer ik mijn vellen. Pastilla-Bastilla maak ik met warqa, filo- of zelfgemaakte deeg. De smaak is echt voortreffelijk! 👌 Qualität ist das beste Rezept!

De pastilla-bastilla bestaat 4 lagen: een laag met gepelde en gebakken amandelen met (poeder)suiker, versgemalen kaneel en mazhar-oranjebloesemwater, een laagje kip vermengd met de saus van de kip (zie afbeelding onderaan), een laagje gekarameliseerde uien met peterselie, ook hier komt geen suiker of kaneel bij kijken en tot slot nog een laagje kip vermengd met de saus van de kip. Na het bakken bestrooi ik de pastillas-bastillas met poedersuiker en versgemalen kaneel (kaneelstokje)

Naast Pastilla- Bastilla heb ik ook nog een paar briwat (driehoekjes gemaakt) Deze met honing besmeerd en vervolgens met gehakte amandelen en poedersuiker bestrooid.

Zie overige afbeeldingen:

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/kip-schoonmaken-tip

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: