Pastilla Vis-Bastilla Vis

Door : | 0 Reacties | Op : 29-04-2021 | Categorie : SoSo Blog

Zoet of zout? We zijn van alle markten thuis! 😁

Allereerst tbarkAllah 3la Maghribiat. Iedere dag staan ze in de keuken om voor hun gezin/gezinnen/familie te koken. En ook de meisjes verdienen een pluim! Ze staan dagelijks af te wassen! 😅 TbarkAllah 3likom! TbarkAllah 3la tabg Maghribi! ❤

Ik heb een tante in Laayoun; Marokkaanse Sahara. Mijn neven zijn vissers. Als de grenzen opengaan inshaAllah ga ik een vlog opnemen met heel veel verse vis op de achtergrond! 😁😅❤

Met mijn eigen geselecteerde kruiden, specerijen en groenten. Ik gebruik al jaren geen mihoen (glasnoedels) meer, maar dunne vermicelli die ik eerst net als couscous-seffa stoom. Als je de vermicelli er zo bij gooit wordt het een natte, kleverige boel en daar houd ik niet van. De kop, de graat met vis en schil van de gamba’s gebruik ik onder andere voor de pastilla-bastilla en vissoep bouillon. De olie wordt opgevangen en hiermee worden de pastilla-vellen bestreken en voor de romige vissoep gebruikt.

Met heel veel verse groenten, calamari, gamba’s (grote garnalen) en kabeljauw. Soms doe ik er nog krab bij en/of andere soorten vis. Ik adviseer om verse vis en rauwe gamba’s-garnalen te gebruiken. Het geeft veel meer smaak. Bovendien zijn de voorgekookte gamba’s al gereed voor gebruik. Als je deze nog een keer moet koken of nog in de vulling moet verwerken en dan nog de pastillas in de oven moet bakken of nog moet bakken-grillen als garnering dan is dat teveel van het goede en worden ze hard en taai. De witvis doe ik in de oven. Je kunt deze ook bakken. Zorg ervoor dat de vis heel mals blijft en niet droog wordt!

De pastillas-bastillas (midi) zonder champignons en olijven. 100% natuurlijk zonder gebruik van (bouillon) blokjes of zakjes! Ook nog briwat (driehoekjes) erbij gemaakt.

Zie overige afbeeldingen:

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/briwat-vis

http://www.sosokitchen.nl/briwat-met-vis-visbriwat

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: