



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Oogstrelend…de fraaie bakvorm is zonde om in de kast weg te stoppen !
Ik had nog een zakje pecannoten, melk/pure/witte chocolade chunks en een vanillestokje in de lade liggen, die ik in de cake heb verwerkt.
Het recept van de cake:
Hiervoor heb ik een kopje met inhoud 200 ml genomen. De ingrediΓ«nten dienen op kamertemperatuur te zijn.
– 4 eieren
– 150 gram suiker ( houd niet van al te zoete cakes)
– 1 vanillesuiker
– merg van een vanillestokje
– 1 eetlepel verse citroensap
– snufje zout
– 200 ml zonnebloemolie
– 200 ml volle melk
– 50 gram pecannoten
– 20 gram witte chocolade chunks
– 20 gram melk chocolade chunks
– 5 gram pure chocolade chunks
– 240 gram bloem
– 1 bakpoeder
– halve reep witte chocolade
* Bereidingswijze:
– Vet de bakvorm in en bestuif lichtjes met bloem. Schud overtollig bloem af.
– rooster de pecannoten kort in de koekenpan, hak ze wat grof en zet aan de kant.
– mix de eieren, suiker, vanillesuiker, citroensap, snufje zout en het merg van het vanillestokje tot een romige massa. Voeg de olie toe en mix nogmaals goed door.
– zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix met een garde.
– voeg de melk toe en mix nogmaals tot een klontervrij beslag.
– spatel 30 gram pecannoten en de chocoladestukjes door het beslag. Houd de resterende pecannoten achter voor de versiering.
– plaats de cake net onder het midden van de oven. Bak de cake op 170 graden in 1 uur gaar. Check met een prikker of de cake gaar is.
– laat de cake op een rooster afkoelen.
– smelt de witte chocolade au-bain-marie en verdeel over de cake met een lepel. Je kunt de chocolade ook in een boterhamzakje doen, het puntje eraf knippen en op deze manier de cake versieren.
– garneer met de overgebleven pecannoten.
* Tips:
– vervang de pecannoten door een andere notensoort of notenmix.
– in plaats van het vanillemerg kun je ook vanille of roomboter-vanilleessence van dr. Oetker gebruiken.
– een deel van de olie door roomboter vervangen is ook een optie.
– je kunt de cake zoeter maken door meer suiker toe te voegen. Een deel van de suiker kun je ook door basterdsuiker vervangen.
– de chocoladeverhoudingen kun je al naar gelang aanpassen.
– in plaats van melk kun je Fanta of bruisend water nemen. Dat maakt de cake bruisend lekker !
– vervang 40 gram bloem door cacao, zodat je een chocoladecake op tafel tovert. Voeg twee eetlepels cacao aan het beslag toe en creΓ«er een marmereffect.
– vervang de witte chocolade door melk of pure chocolade. Bestrooi de cake met poedersuiker, glazuur etc. of presenteer de cake gewoon blanco !
Geniet van je cake !