Pecan Triple Chocolate Chunks Cake

Door : | 0 Reacties | Op : 18-02-2017 | Categorie : SoSo Blog

Oogstrelend…de fraaie bakvorm is zonde om in de kast weg te stoppen !

Ik had nog een zakje pecannoten, melk/pure/witte chocolade chunks en een vanillestokje in de lade liggen, die ik in de cake heb verwerkt.

Het recept van de cake:

Hiervoor heb ik een kopje met inhoud 200 ml genomen. De ingrediënten dienen op kamertemperatuur te zijn.

–  4 eieren

–  150 gram suiker ( houd niet van al te zoete cakes)

–  1 vanillesuiker

–  merg van een vanillestokje

–  1 eetlepel verse citroensap

–  snufje zout

–  200 ml zonnebloemolie

–  200 ml volle melk

–  50 gram pecannoten

–  20 gram witte chocolade chunks

–  20 gram melk chocolade chunks

–  5 gram pure chocolade chunks

–  240 gram bloem

–  1 bakpoeder

–  halve reep witte chocolade

 

* Bereidingswijze:

–  Vet de bakvorm in en bestuif lichtjes met bloem. Schud overtollig bloem af.

–  rooster de pecannoten kort in de koekenpan, hak ze wat grof en zet aan de kant. 

–  mix de eieren, suiker, vanillesuiker, citroensap, snufje zout en het merg van het vanillestokje tot een romige massa. Voeg de olie toe en mix nogmaals goed door.

–  zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix met een garde.

–  voeg de melk toe en mix nogmaals tot een klontervrij beslag.

–  spatel 30 gram pecannoten en de chocoladestukjes door het beslag. Houd de resterende pecannoten achter voor de versiering.

–  plaats de cake net onder het midden van de oven. Bak de cake op 170 graden in 1 uur gaar. Check met een prikker of de cake gaar is.

–  laat de cake op een rooster afkoelen.

–  smelt de witte chocolade au-bain-marie en verdeel over de cake met een lepel. Je kunt de chocolade ook in een boterhamzakje doen, het puntje eraf knippen en op deze manier de cake versieren.

–  garneer met de overgebleven pecannoten.

 

*  Tips:

– vervang de pecannoten door een andere notensoort of notenmix.

–  in plaats van het vanillemerg kun je ook vanille of roomboter-vanilleessence van dr. Oetker gebruiken.

–  een deel van de olie door roomboter vervangen is ook een optie.

–  je kunt de cake zoeter maken door meer suiker toe te voegen. Een deel van de suiker kun je ook door basterdsuiker vervangen.

–  de chocoladeverhoudingen kun je al naar gelang aanpassen. 

–  in plaats van melk kun je Fanta of bruisend water nemen. Dat maakt de cake bruisend lekker !

–  vervang 40 gram bloem door cacao, zodat je een chocoladecake op tafel tovert. Voeg twee eetlepels cacao aan het beslag toe en creëer een marmereffect. 

–  vervang de witte chocolade door melk of pure chocolade. Bestrooi de cake met poedersuiker, glazuur etc. of presenteer de cake gewoon blanco !

Geniet van je cake !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: