Pizza In De Maak

Door : | 0 Reacties | Op : 02-06-2021 | Categorie : SoSo Blog

Eindresultaat- recept volgt op een later moment!

Pizza tonijn en pizza Mozzarella-Basilicum-Pesto

Deeg:

-500 gram Bloem

-75 gram griesmeel

-1 theelepel zout

-1 theelepel suiker

– Mespunt droge gist (heb heel weinig gist gebruikt en het deeg een paar uur laten rijzen. Voor een dunne, krokante bodem)

-50 ml olijfolie

-Lauwwarm water om te kneden. Het moet een licht plakkerig, soepel deeg worden.

Tomatensaus: tomaten, uien, knoflook, olijfolie, verse oregano en basilicum, zout.

Voor 2 medium pizza’s met krokante bodem (en een kleintje) Je kunt ook 2 grote pizza’s maken. Bolletjes vormen, afgedekt wederom een half uur laten rijzen. De oven op 275 graden voorverwarmen. De pizza’s met tomatensaus 10 minuten op 275 graden op de onderste richel bakken.

De halfgebakken pizza’s verder beleggen naar wens. Een pizza belegd met Mozzarella, verse basilicum en besprenkeld met olijfolie (na het bakken wat groene pesto toegevoegd) De andere pizza belegd met Mozzarella, ui, tonijn, groene/zwarte olijven en, geraspte kaas en besprenkeld met olijfolie (na afloop nog wat met gedroogde basilicum-oregano bestrooid) De pizza’s nog ongeveer 5-7 minuten in de oven verder afbakken.

Zie overige afbeeldingen:

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/huishoudportemonnee

http://www.sosokitchen.nl/bsa7a-ftorkom-2

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: