Rechtbank Hoopt Behandeling Zaak-Taghi Toch Begin 2021 Te Beginnen

Door : | 0 Reacties | Op : 31-10-2020 | Categorie : SoSo Blog

Vanaf februari 2021…dan is er nog genoeg tijd voor de aanvang van de verkiezingen in maart (mits de verkiezingen door zullen gaan: Spoedwet) “Ook een andere megazaak, Eris, staat voor 2021 op de planning. Beide zaken liggen in elkaar verlengde, maar moeten ook gebruikmaken van dezelfde extra beveiligde locaties. Daarover vindt nog nader overleg plaats met de rechtbank Midden-Nederland.” Nou, zorg voor voldoende ventilatie en een goede brandmeldinstallatie 👍

“Er heerst inmiddels in sommige media een sfeer van haatzaaien tegen raadslieden,” stelde Weski. Ze vroeg zich hardop af of daar een strategie van de overheid achter zit.

Rechtbank hoopt behandeling zaak-Taghi toch begin 2021 te beginnen

Na het opstappen van de onderzoeksrechter wil de rechtbank in de grote liquidatiezaak Marengo zelf de verhoren voortzetten van kroongetuige Nabil B., op openbare zittingen. De in elk geval 43 resterende andere getuigen moeten door een nieuwe rechter-commissaris worden verhoord, achter gesloten deuren. Wouter Laumans en Paul Vugts 28 oktober 2020, 12:32

Een beveiligde auto komt woensdagochtend aan bij ‘de bunker’, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, voor het Marengo-proces.BEELD ANP

Dat voorstel deden zowel de rechtbank als de officieren van justitie woensdagochtend in het megaproces tegen Ridouan Taghi en zestien medeverdachten plus de kroongetuige, op alweer de dertiende inleidende zitting.

De zaak draait inmiddels om zes liquidaties, drie mislukte moordpogingen, vier voorbereidingen voor nooit uitgevoerde liquidaties, twee mislukte aanslagen met explosieven en deelname aan een criminele organisatie met onderwereldmoorden als oogmerk.

Hoewel de rechter-commissaris haar werk begin oktober boos heeft neergelegd, hoopt de rechtbank nog steeds dat de inhoudelijk behandeling van het proces vanaf februari 2021 kan beginnen.

Botsen met zaak Caloh Wagoh

De rechtbank ziet in dat de behandeling van de zaak Marengo zal botsen met de behandeling van de aan dit proces gelieerde megazaak Eris, tegen onder meer leden van motorbende Caloh Wagoh die volgens de opsporingsdiensten eveneens in opdracht van Taghi hebben gemoord.

Binnenkort zal een afvaardiging van de Amsterdamse rechtbank die Marengo doet, overleggen met een delegatie van de rechtbank Midden-Nederland die het proces Eris in handen heeft.

Alle partijen zijn er van doordrongen dat het een enorme klus zal zijn de beide processen binnen een redelijke termijn tot een goed einde te brengen.

Tijd nodig

De drie officieren van justitie wezen er op dat het voor een nieuwe onderzoeksrechter ‘enige tijd’ zal kosten zich in te lezen in het enorme dossier, maar een werkbaar alternatief zien de aanklagers niet.

Onder leiding van de vertrokken onderzoeksrechter hebben de advocaten van de verdachten kroongetuige Nabil B. inmiddels dertien dagen inhoudelijk kunnen ondervragen. Volgens de onderzoeksrechter is het verhoor daarmee ver afgerond, al hebben meerdere advocaten herhaaldelijk benadrukt dat zij nog veel van hun vragen voor zich houden omdat ze een eigen verhoorplan willen aanhouden.

‘Nabil B. betrouwbaar’

De aanklagers stelden dat nader onderzoek de verklaringen van Nabil B. op enkele punten na weer ‘op vrijwel alle punten’ heeft bevestigd. “Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is hij betrouwbaar, maar het onderzoek gaat verder.”

Wat betreft de overlevering van Taghi’s vermoede rechterhand Saïd Razzouki vanuit Colombia ‘is er nog geen complete datum’, maar de verbindingsofficier van justitie in Colombia ‘benadrukt steeds de urgentie en het belang’ van een spoedige uitlevering.

‘Haatzaaien’

Advocaat Inez Weski van hoofdverdachte Ridouan Taghi en twee medeverdachten beklaagde zich dat de boos vertrokken onderzoeksrechter advocaten ‘in discrediet heeft gebracht’. De onderzoeksrechter had ook allerhande beschuldigingen aan het adres van raadslieden (over een ‘onaanvaardbare bejegening’ van haar) opgenomen in stukken die aan alle procespartijen zijn verspreid en bij de media belandden.

“Er heerst inmiddels in sommige media een sfeer van haatzaaien tegen raadslieden,” stelde Weski. Ze vroeg zich hardop af of daar een strategie van de overheid achter zit.

De advocaten van de andere verdachten komen donderdag en volgende week aan het woord.

https://www.parool.nl/amsterdam/rechtbank-hoopt-behandeling-zaak-taghi-toch-begin-2021-te-beginnen

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/om-wil-hogere-straffen-voor-verdachten-aanslag-op-panorama

Lees ook:

https://www.ad.nl/binnenland/om-eist-verbod-motorclub-caloh-wagoh-er-moet-een-keiharde-grens-worden-getrokken

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Update:

Verdachten Liquidatieproces Marengo Blijven In De Cel

Vier verdachten in het liquidatieproces Marengo die de rechtbank om al dan niet voorlopige vrijlating hadden gevraagd blijven in de cel. Dat heeft de rechtbank woensdag bepaald. Volgens de rechtbank zijn de verdenkingen sterk genoeg om het viertal voorlopig nog vast te laten zitten.

De rechtbank heeft vorige en deze week in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp inleidende zittingen in het monsterproces gehouden. Marengo draait om een reeks onderwereldmoorden en pogingen en plannen daartoe. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi, die vorig jaar december in Dubai is opgespoord en aangehouden. Het monsterproces telt in totaal zeventien verdachten.

De rechtbank hoopt in februari aan de inhoudelijke behandeling van de omvangrijke zaak te kunnen beginnen. Het proces zal naar verwachting maanden in beslag nemen. Het bewijs dat het Openbaar Ministerie inbrengt, bestaat voor het leeuwendeel uit verklaringen van kroongetuige Nabil B. en een enorme hoeveelheid geheime berichten tussen de verdachten onderling.

De rechtbank zal later nog beslissen over een aantal onderzoekswensen van advocaten. Een datum hiervoor is nog niet bekend. De advocaat van Ridouan Taghi wil onder meer uitgezocht hebben wat er rond de arrestatie van haar cliënt is gebeurd. Taghi zegt onder meer dat er fors geweld op hem is toegepast. Taghi heeft zich sinds zijn aankomst in Nederland, daags na zijn aanhouding, nog niet op een rechtszitting laten zien.

https://www.nd.nl/nieuws/varia/1001075/verdachten-liquidatieproces-marengo-blijven-in-de-cel

Update: 5 november 2020

OM: Ridouan T. Heeft Dodenlijst Met Namen Van Journalisten En Officieren

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er sterke aanwijzingen”

Taghi is nog een verdachte in dit proces. Het verkopen van gebakken lucht is even oud als de mensheid. Sterke aanwijzingen zijn niet tastbaar, het zijn geen bewijzen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er sterke aanwijzingen dat Ridouan T. beschikt over een dodenlijst waar nog tientallen namen op staan. Naast criminele contacten gaat het om journalisten, officieren van justitie en politiemedewerkers, blijkt donderdag uit de beslissing om de hoofdverdachte in het Marengo-proces langer vast te houden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Het bestaan van die dodenlijst wordt gebaseerd op onder meer verklaringen van de kroongetuige, observatiemateriaal van verschillende beoogde slachtoffers en telecom- en bakengegevens.

“Het onderzoek (in het Marengo-proces, red.) heeft laten zien dat als eenmaal een moordopdracht is uitgezet, deze vaak – al is het na jaren – wordt uitgevoerd”, aldus de landsadvocaat, die namens de Staat verweer voerde tegen overplaatsing van T.

Daarnaast vreest het OM voor wraakacties van T. vanwege zijn aanhouding. Ook acht justitie hem in staat om mensen vanuit minder strenge detentie aan te sturen om niet alleen moorden te plegen, maar ook aanslagen op gebouwen of bij zijn zaak betrokken instituten uit te voeren. T. zou dankzij de handel in cocaïne kunnen teren op een groot netwerk en dito vermogen.

Vetgedrukte klinkt als een soort verzekering. In het geval er ergens in Nederland/Europa een aanslag wordt gepleegd, zou het OM kunnen terugvallen op wat er eerder in dit artikel wordt gezegd. Rest alleen nog een link te leggen met een eventuele ‘nep-aanslag’. Het lijkt heel erg op een gecoördineerde aanval. Taghi wil men koste wat kost veroordeeld krijgen. De vraag is waarom? Welke belangen spelen er nog meer? Iedereen kan op deze wijze als verdachte aangemerkt worden van ‘iets’? Hmmm…richting gelegitimeerde razzia’s? 🤔

In de afgelopen maanden zou het Team Criminele Inlichtingen (TCI) informatie hebben ontdekt dat er plannen zijn om T. uit de EBI te bevrijden. Hoewel een extreem vluchtrisico volgens de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) niet is geconcretiseerd, vormt T. bij een eventuele ontsnapping “een onaanvaardbaar maatschappelijk risico”. Daarom werd de overplaatsing afgewezen.

Procespartijen worden extra beveiligd

In de zaak Marengo worden vele procespartijen, zoals rechters, extra beveiligd. Ook John van den Heuvel, journalist van De Telegraaf, wordt al geruime tijd beveiligd. Vorig jaar liet hij weten dat hij door T. is bedreigd.

T. werd in december 2019 aangehouden en staat terecht voor het geven van de opdracht voor verschillende liquidaties. Daarnaast wordt hij ook verdacht van het laten vermoorden van Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige Nabil B. en diens broer in respectievelijk september 2019 en maart 2018. Hij wordt hier (nog) niet voor vervolgd.

T. ontkent dat hij in staat is een ontsnapping te organiseren en zegt dat hij ten onrechte wordt afgeschilderd als een grote crimineel. T.’s advocaat Inez Weski zegt niet te weten waarop het OM baseert dat haar cliënt over een dodenlijst zou beschikken.

“Ze hebben die verdenking op geen enkel moment kunnen onderbouwen en dan is het lastig je daar tegen te verweren”, aldus Weski.

https://www.nu.nl/binnenland/6088532/om-ridouan-t-heeft-dodenlijst-met-namen-van-journalisten-en-officieren

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/advocaten-van-kroongetuige-nabil-b-en-peter-r-de-vries-staan-op-dodenlijst

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: