Kaas – Ham Broodjes

2013-07-27
  • Bereidingstijd : 0m

Ingrediënten:

-250 gram bloem(Aldi)
-3 afgestreken theelepels bakpoeder(dr. Oetker, Albert Heijn)
-125 gram magere kwark(Albert Heijn)
-50 ml melk(Albert Heijn)
-50 ml olijfolie mild(Albert Heijn)
-1 eiwit
-1/2 theelepeltje zout
-1 eigeel met beetje melk om te bestrijken
-Sesamzaad of maanzaad(Albert Heijn of Marokkaanse slagerij)
-Beetje zwarte grof gemalen peper(Albert Heijn)

 

Extra:

-100 gram geraspte kaas(Albert Heijn of Lidl)
-100 gram in stukjes gesneden halal:
ham/worst/salami(Marokkaanse slagerij)
-Deegroller
-Bakpapier

 

 

Bereidingswijze:

Bakplaat met bakpapier beleggen en oven voorverwarmen.
Boven- onder hitte ongeveer 180 graden.
Hetelucht-oven ongeveer 160 graden.

Neem een kom.

Bloem met bakpoeder vermengen.

Overige ingrediënten toevoegen.

Met een kneedhaken kort en snel tot een glad deeg verwerken.
Niet te lang kneden, anders ontstaat er een plakkerig deeg.

In tegenstelling tot de bereidingswijze van dr. Oetker gebruik ik bakpapier, omdat ik dat zelf praktischer vind.

Neem het deeg en leg het op een met bloem bestoven rond stuk bakpapier met een diameter van van ongeveer 35 cm.

Rol het deeg uit en snijd het deeg in 8 gelijke stukken.(Bekijk onderstaande afbeelding)

Ham en kaas gelijkmatig op elke reep verdelen.(Bekijk onderstaande afbeelding)

Rol elke reep op, zodat er een croissant ontstaat.(Bekijk onderstaande afbeelding)

Eigeel met melk vermengen en elk hoorntje daarmee besmeren.

Hoorntjes met zwarte peper en sesam- of maanzaad bestrooien.

Hoorntjes ongeveer 25 minuten in de oven bakken.

Eet Smakelijk ! Bsa7a wa Ra7a !

käse-sch 1f

käse-sch 1g

Categorie:
Waardering

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 x beoordeeld

8.507 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Thafdath / Harcha – Marokkaanse Griesmeelbrood

  • Remsemen gevuld met Turkse Kaas en Peterselie

  • Kaas-Prei Taartje

  • Lahmacun

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: