



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Ingrediënten voor het deeg:
-100 gram bloem(Aldi)
-100 gram roomboter(Lidl, ongezouten)
-zout
-1 eetlepel melk
-Enkele eetlepels koud water
Ingrediënten voor de vulling:
-1 klein gesneden prei(Lidl)
-Verse bieslook(Lidl of Albert Heijn)
-1 klein gesneden bosui(Lidl)
-Handvol geraspte kaas(Lidl, belegen)
-1/2 theelepel Italiaanse kruiden(Albert Heijn)
-Zout
-1 ei
-2 eetlepels water
-5 eetlepels room(Albert Heijn)
Extra:
-Uitsteekvorm(Blokker)
-Muffin bakplaat
-Huishoudfolie(Lidl of Albert Heijn)
-Deegroller
Bereidingswijze:
Neem een diepe kom.
Doe de bloem en zout in de kom.
Kneed de boter door de bloem.
Doe de melk erbij en kneed het even door met je vingertoppen.
Voeg nu eetlepel voor eetlepel water aan de bloem toe, totdat je een samenhangend geheel krijgt.
Dek de kom af met huishoudfolie en plaats de kom een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor.
Neem het deeg uit de koelkast.
Bestuif je werkoppervlak licht met bloem.
Rol het deeg uit tot een dunne lap.
Steek 12 cirkels uit, met een doorsnede van 8 cm.
Bekleed de muffinvorm met de cirkels van deeg.
Neem een schenkbeker en doe daar het ei, water, zout , de room en de Italiaanse kruiden in.
Klop alles goed door elkaar en voeg nu de overige ingrediënten toe.
Verdeel de vulling over de 12 vormpjes en bak ze knapperig en goudbruin in de oven.
Dien de taartjes warm of koud op.
Eet smakelijk !
(3 / 5)
2 x beoordeeld
10.229 views
posted by maroesja on 23-12-2014
De tijd en hoogte van de oven had ik wel makkelijk gevonden. Ze zitten er nu op de gok in. Afwachten wat het word.