Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

2013-07-31
  • Bereidingstijd : 0m

1.Ingrediënten voor de Salsa:

-1 rode paprika(Paprikamix Lidl)
-1 groene paprika(Paprikamix Lidl)
-1 gele paprika(Paprikamix Lidl)
-6 uien(Lidl)
-2 teentjes knoflook(Lidl)
-Olijfolie traditioneel en extra vierge(Albert Heijn)
-5 takjes koriander(Marokkaanse slagerij)
-5 takjes peterselie(Marokkaanse slagerij)
-3-4 tomaten(Lidl)
-Zout
-Snufje zwarte peper(Albert Heijn)
-Snufje paprikapoeder(Albert Heijn)
-Snufje witte peper(Albert Heijn)
-Snufje kurkuma(Albert Heijn)
-1/2 theelepel tomatenpuree

 

 

2.Ingrediënten voor de Vismarinade:

-1,5 – 2 kilo Red Snapper(Markt)
-Olijfolie traditioneel en extra vierge(Albert Heijn)
-Zout
-Verse citroensap(Lidl of Albert Heijn)
-2 geraspte knoflookteentjes
-Peterselie(Marokkaanse slagerij)
-Koriander(Marokkaanse slagerij)
-Snufje uienpoeder(Albert Heijn)
-Snufje knoflookpoede(Albert Heijn of Lidl)
-1/2 theelepel kurkuma(Albert Heijn)
-1/2 theelepel paprikapoeder(Albert Heijn)
-1/2 theelepel gember(Albert Heijn)
-1/2 theelepel komijn(Albert Heijn)
-1/4 theelepel zwarte peper(Albert Heijn)
-1/4 theelepel witte peper(Albert Heijn)

 

 

Extra:

-Koekenpan
-Hete pepers(gefrituurd en geschild)
-Citroenschijven

 

 

1.Bereidingswijze Vis:

Maak de vis zowel van binnen als buiten goed schoon. Vraag eventueel de visboer om de vis schoon te maken.

Neem een kom en doe daar een scheutje olijfolie in.

Voeg zout, enkele druppels verse citroensap, de kruiden, de geraspte knoflookteentjes, fijn gesneden- koriander en peterselie in deze volgorde toe.

Maak 3 inkepingen aan beide kanten van de vis.

Besmeer de gehele vis met de marinade en zet de vis minimaal een half uur afgedekt in de koelkast.

 

 

2.Bereidingswijze Salsa:

Was de paprika’s, schil ze en snijd ze in kleine stukken.

Pel de uien en knoflook en versnipper deze.

Overgiet de tomaten met kokend water, trek het vel eraf en snijd ze in kleine blokjes.

Was de koriander en peterselie en snijd deze fijn.

Neem een koekenpan en doe daar een scheutje olijfolie in.

Voeg het zout, de paprika’s, uien en knoflook toe.

Fruit het geheel goed aan, totdat de uien glazig worden.

Doe vervolgens de koriander en peterselie erbij en roer regelmatig om.

Voeg de kruiden toe, roer nog even door en blus af met de tomaten en doe de tomatenpuree erbij. Indien de tomatensap ontoereikend is voeg dan nog een beetje water toe.

Laat de saus op een zacht vuurtje verder garen en zet dan het vuur uit.

 

 

3. Bereidingswijze Einde:

Verwarm de oven voor.

Neem de vis uit de koelkast.

Maak een papillot van bakpapier en doe de vispapillot in een ovenschaal.( Een papilotte is een soort van envelop waarin de vis wordt bereid; zie google)

Laat de vis rustig in het eigen kookvocht gaar stomen. Open de papillot zo nu en dan om te kijken of de vis gaar is.

Zet de vis eventueel onder de grill.

Verwarm het bord waarin het visgerecht komt even in de oven en houdt het bord warm.

Verwarm de salsa.

Neem het bord uit de oven en doe de salsa daarin.

Neem nu de vis uit de oven en leg deze op de salsa.

Serveer direct met hete pepers en wat citroenschijfjes.

Bsa7a wa Ra7a ! Eet Smakelijk !

 

Categorie:
Waardering

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 x beoordeeld

6.762 views

Related Recipes:
  • Tortilla; Spaans

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

  • Penne in Blanke Room – Mascarpone – Italiaanse Kruiden – Saus met gegrilde Champignons en Kipstukjes

  • Tagliatelle in Tomaten – Room – Saus met Kruiden en Garnalen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: