Remfouar / Lemfouar

Door : | 0 Reacties | Op : 21-10-2013 | Categorie : SoSo Blog

Gestoomd vlees of gestoomde schouderlappen, waarbij zout en komijn wordt geserveerd is een traditioneel gerecht in de Marokkaanse Keuken. Deze wordt onder andere tijdens het Offerfeest gegeten.
Remfouar is een afgeleide van ‘rafwar’, hetgeen stoom betekent. Een ieder hanteert zijn of haar bereidingswijze, maar ik marineer het vlees, voordat het de stoompan ingaat.
Ik heb stiekem toch nog een fotootje van de binnenkant kunnen maken tijdens het eten, zoals je op de andere afbeelding kunt zien. Het vlees was super mals en heerlijk.

Je kunt eventueel ook nog wat augurkjes, zilveruitjes, blokjes kaas aan een satéprikker rijgen en deze vervolgens in het vlees steken. Maar niet iedereen houdt ervan en weeg dus voor jezelf af of je het traditioneel houdt of dat je er een extra draai aan geeft, voordat je het vlees serveert.

20131019_184705

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: