Russische Autoriteiten Vragen Rechter Om Bevel Tot Arrestatie Alexei Navalny

Door : | 0 Reacties | Op : 14-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

De Russische autoriteiten hebben de rechtbank gevraagd opdracht te geven voor de arrestatie van oppositieleider Alexei Navalny, een van de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin.

Navalny ging niet in op het verzoek van de Russische autoriteiten om zich voor een – inmiddels verstreken – deadline in Moskou te melden. Navalny werd beschuldigd van het negeren van de voorwaarden van een voorwaardelijke straf die hem in 2014 werd opgelegd.

Ook zou hij het toezicht door de Russische autoriteiten ontwijken. Volgens Navalny is de oorspronkelijke veroordeling politiek gemotiveerd.

In de database van de rechtbank is dinsdag te lezen dat de Russische autoriteiten hadden verzocht om de voorwaardelijke straf te annuleren, waardoor een inbewaringstelling mogelijk wordt.

Navalny spreekt voor het eerst op beeld: 'Vergiftiging voelde raar'

Navalny spreekt voor het eerst op beeld: ‘Vergiftiging voelde raar’

Oppositieleider werd vorig jaar vergiftigd

Navalny werd eind augustus 2020 ernstig ziek aan boord van een Russische binnenlandse vlucht. Later werd vastgesteld dat hij is vergiftigd met het zenuwgif novichok. De oppositieleider overleefde de aanslag en werd naar een ziekenhuis in Berlijn overgebracht om te herstellen. Voor zover bekend is hij nog in Duitsland om aan zijn herstel te werken.

Volgens het onderzoekscollectief Bellingcat zit de Russische inlichtingen- en veiligheidsdienst FSB achter de aanslag op het leven van Navalny. Moskou ontkent dat.

https://www.nu.nl/buitenland/6101517/russische-autoriteiten-vragen-rechter-om-bevel-tot-arrestatie-alexei-navalny

“Kritiek op Poetin kan in Rusland letterlijk dodelijk zijn. Dat kan je je in een westers land toch niet voorstellen.”

“De meeste mensen weten niets van de politieke ambities van Navalny. Het enige, dat de meesten weten is, dat hij een Poetin-criticus is. Waarom ook dat is bij de meesten niet eens goed bekend. Het is verkeerd te denken, dat de vijand van je vijand auotmatisch jouw vriend is. In de loop van de geschiedenis, heeft men vaak die fout gemaakt. Pas op voor Navalny, zolang je niet weet waar hij voor staat. Van Poetin hebben we een verwachtingspatroon. Bij Navalny komt alles nieuw en of dat beter is weet niemand.”

“De stelligheid, waarmee deze bewering als feit wordt aangenomen moet op feiten berusten. Als deze feitn ontbreken kunnen deze bewqeringen slechts als vooroordelen en geruchtmakerij worden gezien. Lever het bewijs voor deze beweringen. Het zijn altijd anderen, die door de vooroordelen die mensen als feit neerzetten, het sllachtoffer worden. Zonder bewijs geen feit, hooguit een vermoeden.”

Uiteenlopende reacties! 👍

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/rusland-geheime-dienst-vergiftigde-oppositieleider-navalny-niet

http://www.sosokitchen.nl/arts-die-navalny-behandelde-gepromoveerd-je-bent-een-liegende-nietsnut

http://www.sosokitchen.nl/kijk-eens-aan

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: