Rutte En De Jonge Geven Om 19.00 uur Persconferentie Over Maatregelen

Door : | 0 Reacties | Op : 28-09-2020 | Categorie : SoSo Blog

Update

Dit Zijn Alle Nieuwe Coronamaatregelen

-Horeca in hele land moet om 22.00 uur dicht, vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen.

-In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Bij binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers zoals in monumenten, bibliotheken en musea, maar met uitzondering van de detailhandel en de markten, vindt bezoek plaats op basis van een reservering per tijdvak. 

– Het kabinet adviseert klanten om in winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mondkapjes te dragen. Premier Mark Rutte zei dat het dragen van mondkapjes geen verplichting is, maar dat winkeliers wel klanten mogen weigeren die geen mondkapje willen dragen.

– Bij alle wedstrijden in het betaalde voetbal zit vanaf dinsdag 18.00 uur minimaal drie weken lang geen publiek meer op de tribune. Ook bij andere sportwedstrijden zijn voorlopig geen supporters welkom. Ook amateurs en jeugdige sporters moeten hun wedstrijden minimaal drie weken achter gesloten deuren afwerken.

– Thuiswerken gaat strikter gehandhaafd worden. Werkgevers die toch mensen naar kantoor halen, kunnen ‘aangesproken worden’, of zelfs veertien dagen op slot gedaan worden als ze een brandhaard blijken.

– In de supermarkten wordt een winkelwagentje verplicht. Ook komen er tweemaal per dag speciale tijdstippen voor ouderen en kwetsbare mensen om te kunnen winkelen.

– Bezoek thuis wordt maximaal drie personen (kinderen tot 13 jaar vallen hier niet onder, evenals het eigen huishouden). 

– In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal vier personen een gezelschap mag worden gevormd. Dat betekent dat voor één huishouden of maximaal vier personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.

– In publieke ruimtes binnen mogen maximaal dertig personen, naast personeel, aanwezig zijn. In de buitenlucht zijn groepen van veertig maximaal toegestaan.

….

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven maandagavond om 19.00 uur een persconferentie. Waarschijnlijk worden extra maatregelen aangekondigd, omdat het aantal coronabesmettingen in met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag extra snel oploopt.

De persconferentie is vanwege de zorgwekkende situatie een dag naar voren gehaald. “De toename van het aantal COVID-19 besmettingen maakt het treffen van extra maatregelen noodzakelijk”, schrijft minister De Jonge maandag in een Kamerbrief.

De leden van het Outbreak Management Team (OMT) komen maandag samen en brengen advies uit. Ook het Veiligheidsberaad komt bijeen om af te stemmen wat regionaal nodig is.

In de grote steden en omliggende gebieden worden momenteel met enkele honderden per dag de meeste positieve tests afgenomen. GGD-directeur Sjaak de Gouw verwacht dat we binnen zes weken weer in de situatie van maart en april zitten. Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), zijn de maatregelen die het kabinet eerder heeft afgekondigd niet voldoende. Drastische maatregelen, zoals een mondkapjesplicht, zijn nu nodig, zei hij maandagochtend in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Kabinet vooralsnog huiverig voor landelijke maatregelen

Vooralsnog is het kabinet huiverig voor hardere, landelijke maatregelen. “Daar zit een prijs aan”, zei Rutte afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie over de nieuwste maatregelen. “De prijs dat je mensen in hun vrijheden beperkt. De tweede prijs is dat het altijd ook gevolgen heeft voor de economie.”

Toch pleiten sommige burgemeesters, zoals Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, voor ingrijpendere maatregelen. “De kaart van Nederland kleurt nu zo rood, dat ik niet meer van regionale, maar van landelijke besmettingen spreek”, zei Aboutaleb onlangs tegen de regionale omroep Rijnmond.

Premier Rutte zei voor het weekend niet te willen tornen aan de strategie. “De regionale aanpak blijft zoals die is.” Ingrijpende maatregelen kunnen volgens hem wel noodzakelijk zijn als de besmettingen snel blijven oplopen, de ziekenhuizen overbelast dreigen te raken en de reguliere zorg daardoor in de knel komt.

https://www.nu.nl/coronavirus/6080277/rutte-en-de-jonge-geven-om-1900-uur-persconferentie-over-maatregelen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: