Rutte Zwijgt Over Overlevingskansen Van Kabinet Omtrent Toeslagenaffaire

Door : | 0 Reacties | Op : 15-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

!!! Laatste fase!!! Alles of niets! 👍

Rutte verwacht dat er vrijdag tijdens de ministerraad een knoop wordt doorgehakt. Tot nu toe is een officiële reactie uitgebleven, maar waarom is niet duidelijk. De premier zegt dat dit te maken heeft met dat er tijd wordt genomen om met een zorgvuldige reactie te komen. Volgens actualiteitenprogramma Nieuwsuur ziet hij aftreden niet zitten.

“De gedupeerden vd toeslagen affaire willen oplossingen en verbetering zien van huidige kabinet, dus juist niet dat ze weglopen/demissionair, ook zeker niet in coronatijd. Het lijkt nu op het weglopen van problemen en het halen van politiek gewin uit nieuwe verkiezingen.”

Het vertrouwen van Nederlanders daalt..geen vertrouwen dus! 👍

Premier Mark Rutte bleef donderdagavond zwijgen over de overlevingskans van zijn kabinet. Door de toeslagenaffaire staat de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder zware druk.

Rutte zwijgt over overlevingskansen van kabinet omtrent toeslagenaffaire
Rutte zwijgt over overlevingskansen van kabinet omtrent toeslagenaffaire

“Morgen praten wij opnieuw over de inhoudelijke reactie op het rapport over de toeslagen en dan komt vermoed ik ook de politieke vraag aan de orde”, zei de premier. Hij wilde niet vooruitlopen op de uitkomst van de ministerraad.

PvdA-leider Lodewijk Asscher stapte eerder op de dag op. Hij was in het vorige kabinet minister van Sociale Zaken en nauw betrokken bij de toeslagenaffaire. De premier wilde niet zeggen of het vertrek van Asscher de druk op het kabinet verhoogt om ook voortijdig op te stappen.

Duizenden ouders zijn onterecht door de Belastingdienst als fraudeurs aangemerkt. Een parlementaire commissie kwam met een keihard oordeel over de affaire. Het kabinet heeft al verscheidene malen over een inhoudelijke reactie op het rapport gesproken.

Vrijdag komt die reactie naar buiten in een lange brief. In de brief wordt meer openheid richting de Kamer beloofd. Verder gaat het over de aanpak van discriminatie en veranderingen bij uitvoeringsinstanties. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe gedupeerden verder kunnen worden geholpen. De plannen van het kabinet gaan honderden miljoen euro’s kosten, melden ingewijden.

https://www.nu.nl/politiek/6102055/rutte-zwijgt-over-overlevingskansen-van-kabinet-omtrent-toeslagenaffaire

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: