Sfenzj-Berliner-Beignets

Door : | 0 Reacties | Op : 06-05-2021 | Categorie : SoSo Blog

Super luchtig! Leuk om mee te nemen!

Recept volgt op een later tijdstip.

Eet smakelijk alvast!

Sosokitchen.nl

Heel snel recept uitschrijven 😅 (Dit is niet het Bojos-recept!)

Voor het recept verwijs ik jullie naar volgend artikel. Met dit (donuts)recept (voor een kilo bloem) maak ik deze soort sfenzj, Berliner, beignets, cinnamon rolls, hamburgerbroodjes en andere soort broodjes (wel suiker en zout aanpassen!)

http://www.sosokitchen.nl/donuts

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/sfenzj-2

http://www.sosokitchen.nl/recipe/sfenzj

http://www.sosokitchen.nl/sfenzj-oliebollen

http://www.sosokitchen.nl/kaneelbroodjes-cinnamon-rolls

http://www.sosokitchen.nl/cinnamon-rolls-met-witte-chocolade

In plaats van roomboter kun je ook olie nemen. Als de roomboter op kamertemperatuur is gebruik ik boter anders gebruik ik olie. En soms neem ik een combinatie van roomboter en olie. Het komt op hetzelfde neer!

Recept (gehalveerd):

500 gram bloem: 15 stuks. Je kunt ook een kwart van het recept nemen.

-250 ml melk

-2 eieren

-75 gram suiker. Je wentelt ze nog in de suiker. Als je ze naturel houdt 100 gram suiker aanhouden

-100 gram roomboter (of 100 ml olie)

-Zout (snufje)

-Gist (pakje droge gist dr. Oetker)

-500 gram bloem plus extra. Als het deeg nog te plakkerig is dan voeg je telkens n eetlepel bloem toe, totdat het deeg net niet meer plakkerig is. De ene bloem absorbeert meer vocht dan de ander.

Handen met roomboter of olie invetten en een bol vormen. Minimaal n uur laten rijzen. Werkoppervlak met bloem bestrooien. Het deeg erop storten en lichtjes kneden. Bolletjes (65 gram) vormen tot dunnen slierten uitrollen (ongeveer 50-60 cm) en in een cirkel leggen. De uiteinden moeten wat uitsteken, zodat je deze om de cirkel heen kunt vouwen. Je kunt de cirkel zo groot maken als je zelf wilt. Zie overige afbeeldingen. Afbakken in de hete olie en door de suiker wentelen.

De Berliner heb ik met abrikozenmarmelade gevuld. Deeg platdrukken, met marmelade-jam vullen en de ene helft over de andere helft leggen. Je kunt ook een lap (1 cm dik) uitrollen, cirkels uitsteken, afbakken en achteraf vullen met jam, chocolade etc. Dat zijn de ronde Berliner.

Voor hamburgerbroodjes 500 gram bloem neem je een theelepel zout en een theelepel suiker. In plaats van zonnebloemolie kun je zoete olijfolie nemen. Besmeren met ei en tot slot met sesamzaad, Parmezaan, Italiaanse kruiden, nootjes etc. bestrooien.

Ze zijn echt heel erg luchtig en super lekker!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: