Start Liquidatieproces Marengo Uitgesteld Vanwege Corona

Door : | 0 Reacties | Op : 06-02-2021 | Categorie : SoSo Blog

“Verlinde woont hemelsbreed zo’n anderhalve kilometer van de gevangenis waar de meest gevaarlijke criminelen vastzitten. ,,Die poppenkast dat ze steeds ver weg naar een extra beveiligde rechtbank moeten worden gebracht, moet stoppen”, zegt hij. ,,Ik vind een rechtbank bij de PI Vught een goed idee. Daar had ik het laatst nog met Bram Moszkowicz over. Mensen voelen zich nu toch soms onveilig.” Albert Verlinde, Lijstduwer VVD Vught

Lees volledig artikel:

https://www.bd.nl/den-bosch-vught/albert-verlinde-van-showbizzman-naar-vvd-gemeenteraadslid-in-vught

https://www.nos.nl/artikel/2363077-albert-verlinde-begint-aan-politieke-carriere-in-vught

De start van de inhoudelijke behandeling van het liquidatieproces Marengo gaat vanwege corona niet door. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vrijdagmiddag bekendgemaakt. Vanwege de opkomst van de Britse variant en de vele betrokkenen die in de rechtbank aanwezig moeten zijn, acht de rechtbank het niet verantwoord.

Het liquidatieproces Marengo draait om de bende van hoofdverdachte Ridouan Taghi en zestien medeverdachten. Maandag 15 februari zou het proces inhoudelijk starten in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam. Taghi zou, voor het eerst sinds zijn aanhouding in december 2019 in Dubai, aanwezig zijn in de rechtbank. Ook twee andere zittingen die week zijn uitgesteld. De rechtbank zegt de ontwikkelingen in de gaten te houden, en mogelijk in maart tijdens al geplande zittingsdagen te kunnen starten met het proces.

Opkomst Britse variant doorslaggevend

Corona gooit dus roet in het eten. ,,De start van de inhoudelijke behandeling van het omvangrijke proces vraagt de inzet en betrokkenheid van een zeer groot aantal personen, waaronder de rechtbank, officieren van justitie, de verdachten en hun raadslieden, beveiligingspersoneel en pers’’, aldus de rechtbank. ,,Met name de opkomst van de veel besmettelijkere Britse variant van het coronavirus is van doorslaggevend belang bij de beslissing van de rechtbank.’’

Daarnaast kijkt de rechtbank ook naar de situaties in gevangenissen, waar er sprake is van verschillende corona-uitbraken. Zo zijn alle gedetineerden in de EBI (Extra Beveiligde Inrichting) in Vught in quarantaine, omdat drie personeelsleden besmet zijn geraakt met het virus. Onder meer Taghi zit op dit moment gedetineerd in de EBI.

Dit bericht wordt aangevuld

https://www.ad.nl/binnenland/start-liquidatieproces-marengo-uitgesteld-vanwege-corona

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/corona-in-de-zwaarbeveiligde-ebi-aantal-gedetineerden-in-quarantaine-geplaatst

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: