Sterkte!

Door : | 0 Reacties | Op : 07-07-2021 | Categorie : SoSo Blog

Peter R. De Vries

Advocaten bezoeken De Vries in ziekenhuis: ‘We praten tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug’

De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter Schouten en Onno de Jong, hebben de zwaargewonde misdaadverslaggever Peter R. eerder deze week onder strenge veiligheidsmaatregelen opgezocht in het ziekenhuis. Dat liet presentator Luuk Ikink weten in de uitzending van RTL Boulevard. “Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug. Het is gewoon heel erg hard,” zei Schouten. Eerder vandaag brachten de twee advocaten al een bezoek aan de studio van RTL Boulevard in Amsterdam. Daar hebben ze hun steun betuigd aan de redactie en aan de misdaadverslaggever en zijn familie na de aanslag van dinsdagavond. De twee advocaten legden ook een bloemetje neer bij de bloemenzee op de Lange Leidsedwarsstraat, waar de aanslag plaatsvond.”We zijn alleen maar bezig met onze vriend Peter R. de Vries,” zei advocaat Schouten eerder op de dag mede namens De Jong. Naast het tweetal maakt Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon en adviseur van Nabil B. deel uit van het verdedigingsteam van de kroongetuige. “Onno en ik zijn niet aan het werk, we zijn alleen bezig met onze vriend. Maandag gaan we weer werken,” liet Schouten weten.

Verdachten neerschieten Peter R. de Vries blijven voorlopig vastzitten

De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag de hechtenis van de mannen met twee weken verlengd. De rechter-commissaris ziet ‘op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden’.De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter.De Vries ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Hij vecht daar voor zijn leven. Zoon Royce de Vries schreef woensdag namens de familie op Twitter dat ‘de grootste nachtmerrie’ werkelijkheid was geworden. ‘Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden,’ schreef hij.Het incident gebeurde toen het nog erg druk op straat was. Veel getuigen zagen De Vries neergeschoten worden en daarna iemand wegrennen. Hierdoor kon er snel een duidelijk signalement komen en konden de verdachten al dinsdagavond aangehouden worden.

https://www.parool.nl/nederland/live-royce-de-vries-deelt-oude-foto-op-twitter-van-hem-met-zijn-vader

“Familielid van Nabil B. in verklaring aan ANP: ‘Het is tijd voor reflectie bij de overheid. Reflectie op hun miskenning van Peter als vertrouwenspersoon. Hun structurele miskenning voor de gevaren van deze criminele organisatie, en miskenning van hun verantwoordelijkheid.’

Zie ook: Persbericht Inez Weski

http://www.sosokitchen.nl/persbericht-inez-weski

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/peter-r-de-vries-overleden

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: