Taghi Gemarteld: Exclusieve Foto’s!

Door : | 0 Reacties | Op : 22-09-2020 | Categorie : SoSo Blog

*Update*

Afschuwelijk!!! Dit is niet normaal meer! Ik twijfelde of ik deze foto’s zo moest publiceren, maar ik doe het wel. De andere kant van het verhaal! Schending mensenrechten op instigatie van NL justitie.

“Topcrimineel Ridouan Taghi zegt dat hij na zijn arrestatie dagenlang zwaar mishandeld is door agenten uit Dubai en Marokko. Hij schrijft dat in een verklaring aan EenVandaag. “Ik werd vastgehouden in een kamer met vrieskou en bewerkt met elektroshocks.”

Voor het eerst vertelt Taghi wat er na zijn geruchtmakende aanhouding is gebeurd. “In Dubai werd mij, terwijl ik plat op de grond lag, een pistool op het hoofd gezet. De agenten vertelden dat ze opdracht hadden gekregen om mij dood te schieten. Daarna ben ik helemaal in elkaar getrapt.”

Foto bewerkt

De foto van de gepakte drugsbaron, die enkele maanden na zijn arrestatie werd vrijgegeven door de politie van Dubai, is volgens Taghi bewerkt. Zijn verwondingen zijn daarop niet te zien. “Ik vertel dit omdat het een nepfoto is. Alle wonden in mijn gezicht, zoals mijn gebroken neus, zijn weggephotoshopt.” Volgens Taghi worden er al jaren ‘nepfeiten’ over hem en zijn familie verspreid.”

Als bewijs geeft Taghi via zijn advocaat Inez Weski toestemming aan EenVandaag om exclusieve foto’s van hem te publiceren, waarop wél te zien is dat hij in Dubai werd mishandeld. De foto’s zijn gemaakt door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op 19 december 2019. De dag dat Taghi aankwam in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) van Vught.

Wonden op het hoofd van Ridouan Taghi
Op deze foto is een gezwollen enkel te zien
Wonden op de schouder kunnen volgens de arts door een taser komen

72 uur wakker

Op 16 december 2019 werd Taghi na een jarenlange zoektocht aangehouden in een ogenschijnlijk verlaten villa in Dubai. “Op het politiebureau hebben ze me 72 uur wakker gehouden en chemische middelen toegediend. Ik ben geslagen en geschopt, in mijn gezicht en op andere plekken. Ook had ik strakke tiewraps om mijn enkels en handen en een plastic blinddoek voor mijn ogen. Ook Marokkaanse agenten werkten hieraan mee.”

In zijn forensisch medisch onderzoek constateerde de NFI-arts in de EBI ‘paarsrode verkleuringen’ rond Taghi’s ogen. Op zijn voorhoofd stond de afdruk van een laars. Zijn neus was gebroken en Taghi had ‘huidbeschadigingen aan romp en schouder’, die pasten bij stroomstoten van een taser. Op diverse plekken op Taghi’s lichaam zag de arts bloeduitstortingen en zijn enkels waren opgezwollen, blijkt uit het NFI-rapport.

Stevig ondervraagd

Volgens Taghi’s advocaat Inez Weski gaat het om verwondingen die het gevolg zijn van een ‘systematische wijze van martelen’: “Alles wat je je kunt voorstellen in een land waar de mensenrechten niet worden geëerbiedigd.” Tijdens de mishandeling werd Ridouan Taghi stevig ondervraagd door agenten uit Dubai en Marokko, zegt Weski: “Mijn cliënt kreeg allerlei stukken voorgehouden en vragen over het Nederlandse strafdossier. Het was waarschijnlijk de bedoeling dat hij een ander zou ondertekenen.”

Ook al zijn Nederlandse agenten niet betrokken geweest bij de mishandeling van haar cliënt, dan nog moet de rechtbank deze zaak tot op de bodem uitzoeken, vindt Weski: “Je kunt een marteling uitbesteden. Je kunt toezien, je kunt vervolgens iemand overgedragen krijgen. Maar juridisch en zeker moreel is er dan een verantwoordelijkheid voor Nederland.”

Mishandeling kan leiden tot lagere straf

Hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff vindt dat advocaat Weski een punt heeft. “Het is relevant omdat een verdachte onder geen beding mag worden mishandeld, zelfs niet als het over dit soort hele zware delicten gaat. Het maakt dan iets minder uit of het door de Nederlandse politie is gebeurd of buitenlandse instanties.”

In theorie zou de mishandeling van Taghi volgens Brinkhoff uiteindelijk kunnen leiden tot een lagere straf. Michael P., de moordenaar van Anne Faber, kreeg bijvoorbeeld 4 maanden minder cel nadat agenten bij zijn arrestatie z’n schouder braken. “Wat bij Taghi wel een hele ingewikkelde is, wanneer je in de kristallen bol kijkt. Als deze verdachte wordt veroordeeld tot levenslang, kun je namelijk geen strafvermindering opleggen”, zegt Brinkhoff.

Het Openbaar Ministerie bevestigde eerder al in de rechtbank dat Ridouan Taghi gewond was toen hij naar Nederland werd gebracht. Volgens justitie is Taghi daarom de hele vlucht gemonitord door een arts en daarna bij aankomst in de EBI medisch onderzocht. “Verder willen wij op dit moment geen enkel commentaar geven”, laat een woordvoerder van het OM weten.

Voortgang rechtszaak tegen Taghi

In oktober gaat het Marengo-proces weer verder, de strafzaak tegen Ridouan Taghi en zeventien medeverdachten. Tot zijn arrestatie was Taghi jarenlang de meest gezochte verdachte van ons land. Hij heeft een blanco strafblad, maar het Openbaar Ministerie ziet hem als leider van een gewelddadige drugsbende en opdrachtgever van vele afrekeningen in de onderwereld.

De strafzaak draait om een serie liquidaties, pogingen tot moord en voorbereidingen daartoe. Taghi zou aan het hoofd staan van deze, zoals het OM het noemt, ‘geoliede moordmachine’. Ook zijn veronderstelde partner in crime Saïd Razzouki zit vast, in Colombia. Het belangrijkste bewijs tegen de moordbende bestaat uit ontsleutelde berichten waaruit zou blijken dat Taghi opdracht gaf voor liquidaties. Het gaat om zogenoemde PGP-berichten, die via een gekraakte server in handen zijn gekomen van het OM.

Moord op Derk Wiersum

Kroongetuige Nabil B. legde een zeer belastende verklaring van 1500 pagina’s af. In ruil daarvoor krijgt hij een halvering van zijn straf en bescherming. Ridouan Taghi wordt door de recherche ook in verband gebracht met de moorden op de onschuldige broer van de kroongetuige en z’n advocaat Derk Wiersum. Tot op heden wordt Ridouan Taghi voor deze twee moorden niet vervolgd.

In zijn verklaring zegt Taghi daar zelf dit over: “In de media en door het Openbaar Ministerie word ik constant met allerlei andere zaken dan Marengo in verband gebracht. Maar ik kan mij niet verdedigen omdat ik in die zaken niet wordt vervolgd, omdat daarin blijkbaar niets concreets tegen mij is.”

Bekijk hier een fragment van de reportage met de verklaring van Ridouan Taghi over de mishandeling na zijn arrestatie in Dubai.

https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/526545/?no_cache=1

https://www.eenvandaag.avrotros.nl/amp/item/exclusieve-fotos-ridouan-taghi-na-mijn-arrestatie-ben-ik-72-uur-lang-gemarteld-door-agenten-in-du/

Lees ook:

Ridouan T. Zegt In Dubai Op Verschillende Manieren Te Zijn Gemarteld

Ridouan T. heeft in een verklaring aan EenVandaag laten weten meerdere dagen te zijn gemarteld na zijn aanhouding in Dubai in december 2019. Zijn advocaat Inez Weski had eerder al naar buiten gebracht dat haar cliënt was mishandeld en eist een onderzoek.

Het is voor het eerst sinds zijn arrestatie dat T. iets van zich laat horen. Hij gaat niet in op de verdenking dat hij bij meerdere liquidaties en pogingen daartoe betrokken is.

Ter ondersteuning van zijn verhaal heeft T. via zijn advocaat Weski foto’s aan EenVandaag verstrekt. Ze zijn gemaakt door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut. Hierop zijn duidelijke verwondingen te zien. Weski sprak daar tijdens de behandeling van het Marengo-proces al over. Zo noemde ze de mogelijke afdruk van een laars op zijn gezicht.

T. werd op 16 december 2019 in Dubai aangehouden en werd kort daarop met een vliegtuig overgebracht naar Nederland. T. zegt tegen EenVandaag zeker 72 uur te zijn mishandeld. Zo kreeg hij naar eigen zeggen elektroshocks toegediend en een pistool tegen zijn hoofd gedrukt.

Toen T. in Nederland was aangekomen en de verwondingen waren geconstateerd, stelde het Openbaar Ministerie (OM) voor een forensisch arts het letsel te laten vastleggen. Ook is een deskundigenrapport opgesteld.

OM eerder verbaasd over naar buiten brengen van details

Het OM wil niet ingaan op het verhaal van T., maar verwijst naar een eerdere reactie van Weski. Zij liet in maart aan de rechtbank weten dat haar cliënt was gemarteld. De officieren van justitie zeiden destijds het opvallend te vinden dat de advocaat hiermee naar buiten kwam, omdat zij tot dan toe “op dringend verzoek van Weski” geen mededelingen over het bij T. geconstateerde letsel hadden gedaan.

Onlangs kreeg Weski vanwege de privacy van haar cliënt toestemming om een deel van het Marengo-proces achter gesloten deuren te voeren. Dat ging over de opsporing, aanhouding en overbrenging van T.

Weski laat in een reactie aan NU.nl weten dat de verspreiding van de foto “met name gaat over het feit dat continu onware gegevens in dit proces worden verspreid, die vervolgens een eigen leven gaan leiden in media”, aldus de advocaat. “Zoals dus een gefotoshopte foto van cliënt”, verwijzend naar een foto die in een uitzending van Nieuwsuur is getoond.

Nederland heeft geen rol gespeeld bij de martelingen en T. heeft zelf ook verklaard dat hij na de overdracht vanuit Dubai goed is behandeld.

Volgens Weski is er sprake geweest van een onrechtmatige en verkapte uitlevering van haar cliënt.

https://www.nu.nl/binnenland/6079156/ridouan-t-zegt-in-dubai-op-verschillende-manieren-te-zijn-gemarteld

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Lees ook:

Taghi: Nederland Haalde Dubai Over Met ‘Nepverhaal’

Ridouan Taghi zegt dat de Nederlandse autoriteiten ‘een nepverhaal’ hebben verspreid over zijn banden met Iran. Volgens hem moest dat verhaal Dubai overhalen om hem zonder rechterlijke toestemming op een vliegtuig naar Nederland te zetten.

De Telegraaf publiceerde vorig jaar op basis van ‘meerdere bronnen binnen en buiten opsporingsdiensten’ dat Taghi vanuit Dubai regelmatig naar een Iraans eiland zou reizen. Zijn advocaat Inez Weski ontkende in januari dat Taghi in Iran zou zijn geweest.

Ridouan Taghi (42) kwam op 19 december vorig jaar met een door Justitie gehuurd vliegtuig in Nederland aan. Hij wordt nu berecht in het Marengo-proces op verdenking van opdracht geven voor zeker zes huurmoorden en een aantal pogingen.

EenVandaag bracht dinsdag al enkele fragmenten naar buiten van de verklaring die Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) heeft geschreven. Lees hieronder de gehele verklaring van Taghi:

Over de arrestatie:

In Dubai werd mij, direct bij mijn arrestatie, terwijl ik plat op de grond op mijn buik lag, eerst een pistool op het hoofd gezet met de mededeling, dat men de opdracht had mij dood te schieten. Er is heel veel nog gebeurd door mensen die blijkbaar uit verschillende landen aan deze actie meededen, maar kort samengevat, werd ik vervolgens volkomen in elkaar getrapt en op het politiebureau 72 uur lang wakker gehouden, werden er chemische middelen mij toegediend en werd ik steeds geslagen en geschopt, in mijn gezicht en op bepaalde plaatsen op het lichaam en ook in de vrieskou in een kamer gehouden en met elektroshocks bewerkt. Ik werd bovendien steeds aan mijn haar getrokken en had bij voorbeeld heel strak tiewraps om de enkels en handen en had de meeste tijd een plastic (deel van zak) als blinddoek voor de ogen. Dit werd ook gedaan door Marokkaanse agenten. Er zijn ook nog drie dagen lang steeds ijsklontjes op mijn gezicht gedaan om de ergste zwellingen naar beneden te halen. In het vliegtuig naar Nederland zijn op mijn verzoek foto’s van mijn gezicht gemaakt, maar die wil het openbaar ministerie niet geven.

De avond van mijn aankomst in de EBI ben ik ook op verzoek van mijn advocaat door een arts van het NFI bekeken en zijn foto’s gemaakt, ook van mijn gezicht. Voor Nederland moet natuurlijk bekend zijn geweest, dat na die nepinformatie over Iran, ik dit soort martelingen zou krijgen. Zelfs op Wikipedia kan je het menu vinden voor dit soort martelmethoden in landen als Dubai en Marokko.

Ik vertel dit nu allemaal om vooral duidelijk te maken, dat die foto, die overal in de media is verspreid een nepfoto is. Alle wonden in mijn gezicht, zoals ook mijn gebroken neus zijn weg-gefotoshopt, zoals al jaren over mij en mijn familie allerlei nepfeiten worden verspreid.

Over Iran:

Zo ben ik niet vanwege Koper gevlucht.[Taghi spreekt over onderzoek 26Koper, daarin zijn verdachten veroordeeld voor voorbereiding van niet nader genoemde liquidaties. Justitie stelt dat dit in opdracht van Taghi gebeurde – Crimesite].

Ik verbleef al in het buitenland en was in Koper geen verdachte en werd niet in dat onderzoek vervolgd, zoals de officier van justitie ook destijds aan mijn advocaat had bericht. Ik verbleef vanwege andere redenen al sinds december 2016 in Dubai en dus niet in Iran. Een zoveelste nepverhaal over banden met Iran, dat blijkbaar Dubai moest overhalen mij zonder proces met een vliegtuig te laten ontvoeren naar Nederland.

Over zijn detentieregime:

Ik krijg zo te zien in alles, tot in details een speciale alleen op mij ontworpen behandeling met totale isolatie. Ik kan daar niet te veel over vertellen uiteraard, maar ik kreeg maanden lang geen medische behandeling, kreeg geen imam en nu ineens twee imams tegelijkertijd en om mij heen zijn dus alleen lege cellen. De situatie is zo absurd met al die lege cellen, dat ik net zo absurd had gevraagd of ik een van die lege cellen als inloopkast en een andere als zitkamer kon gebruiken. Uiteraard ging dat niet door.

Ik vind dat door de al jaren opgebouwde valse beeldvorming ik niet meer normaal als voorlopig gehecht persoon wordt behandeld. Ik heb niet eerder gedetineerd gezeten en ben dan ook nooit ontvlucht en ben net zoals andere verdachten nu beschuldigd in een onderzoek Marengo. In media en door het openbaar ministerie wordt ik constant met allerlei andere zaken in verband gebracht, maar kan ik mij niet verdedigen omdat ik in die zaken niet wordt vervolgd omdat daarin blijkbaar niets concreets tegen mij is. Het lijkt inmiddels al jaren zo, dat het niet meer uitmaakt wat in een strafproces aan feiten bestaan. Ondertussen wordt alles gelekt, zelfs over mijn detentieprocedures en worden mij dan weer gewoon woorden in de mond gelegd over onmenselijkheid. Natuurlijk had ik tegen dat woord bezwaar, omdat er mensen zijn, zoals mijn broers die onder echt erbarmelijke omstandigheden in Marokko in de cel zitten.

Ik vind wel, dat ik op willekeurige wijze met een vals ontvluchtingverhaal en een lijst aan zaken waarvoor ik niet wordt vervolgd en die vooral op media en speculatie is gebaseerd in dit voor mij persoonlijk bedachte isolatie-regiem ben geplaatst.

https://www.crimesite.nl/taghi-nederland-haalde-dubai-over-met-nepverhaal/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: