Taghi Wil Af Van Zwaar Regime EBI In Vught

Door : | 0 Reacties | Op : 03-09-2020 | Categorie : SoSo Blog

Ridouan Taghi wil zo snel mogelijk uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De meervoudige moordverdachte vindt het regime onmenselijk zwaar en is naar de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming gestapt. Op 15 september komt die bijeen in de EBI.

Dat melden twee goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf. De RSJ bevestigt noch ontkent het ingestelde beroep dat hij via zijn advocaat Inez Weski heeft ingesteld tegen de beslissing van justitie zijn verblijf in de EBI te verlengen. ,,We mogen nooit mededelingen doen over lopende zaken’, aldus een woordvoerder.

Zwaarste regime

De uitspraak van de RSJ is bindend. Taghi zit in het zwaarste regime vast in de EBI sinds zijn arrestatie in Dubai in december. Dat betekent onder meer volledige isolatie. Justitie wil Taghi voorlopig in de EBI houden wegens vluchtgevaar. Ook vreest het OM dat Taghi nieuwe moordopdrachten verstrekt als hij in contact kan komen met medegedetineerden of de buitenwereld.

Advocaat Weski bevestigt het beroep. ,,Zoals bekend betreft het een zeer zwaar regime in de EBI, uiteraard kan mijn cliënt dat niet anders dan onderschrijven. Het betreft overigens de gebruikelijke verlenging-beslissing. Verder kan ik geen mededelingen doen.”

“In het verleden leverden verschillende Nederlandse en Europese instanties kritiek op het strenge regime in de EBI. De RSJ sprak zich eerder uit na klachten van EBI-gedetineerden. Crimineel Dino Soerel tekende in 2013 succesvol beroep tegen zijn verblijf in de strengst bewaakte gevangenis van Nederland en werd vervolgens overgeplaatst.”

https://www.ad.nl/binnenland/taghi-wil-af-van-zwaar-regime-ebi-in-vught~adc3c399/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/ridouan-taghi-ik-zit-niet-klagend-en-in-tranen-in-vughtse-cel

http://www.sosokitchen.nl/taghi-gemarteld-exclusieve-fotos

http://www.sosokitchen.nl/hoe-het-marengo-proces-een-persoonlijke-strijd-tussen-om-en-advocaten-werd

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/quarantaine-kampen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: