Thakrisht / Douara: Leb- en Boekmaag

Door : | 0 Reacties | Op : 02-10-2013 | Categorie : SoSo Blog

De thikrisjien (meervoud van thakrisht), maar liefst 2 grote stukken om precies te zijn, waarop ik een paar dagen moest wachten, omdat de slager ze niet op voorraad had en ik altijd voor vers ga, heb ik een VIP-behandeling gegeven, alvorens ze zuiver en schoon de pan ingingen…bling bling de pan in is hier zeker niet misplaatst….schrapen, boenen, wassen, blancheren om er vervolgens een heerlijk gerecht van te maken.

Dieren hebben verschillende soorten typen magen en thakrisht, beter bekend als douara  (in het Arabisch) is een verzamelnaam voor de leb-en boekmaag. Laatste wordt ook wel de ‘zeven zusjes’ genoemd.
Wanneer je een echte orgaanvlees-liefhebber bent kun je nog longen, levertjes, darmen, hartjes en nieren aan het thakrisht toevoegen. Ik heb een grote pan met thikrisjien gemaakt, zoals je op de volgende afbeelding kunt waarnemen, omdat ik dus een echte thakrisht liefhebber ben.
De bereiding van de thakrisht neemt wel veel tijd in beslag, omdat deze heel erg zorgvuldig dient te worden schoongemaakt, alvorens thakrisht de pan ingaat.

Tot slot nog olijven aan het gerecht toegevoegd en het was een thakrisht om nooit te vergeten hmmmmmm !!

20130927_201609

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: