The Problem With The World Is…

Door : | 0 Reacties | Op : 29-10-2020 | Categorie : SoSo Blog

 ءَامَنَ ٱلرَّسُولُ بِمَآ أُنزِلَ إِلَيۡهِ مِن رَّبِّهِۦ وَٱلۡمُؤۡمِنُونَۚ كُلٌّ ءَامَنَ بِٱللَّهِ وَمَلَٰٓئِكَتِهِۦ وَكُتُبِهِۦ وَرُسُلِهِۦ لَا نُفَرِّقُ بَيۡنَ أَحَدٖ مِّن رُّسُلِهِۦۚ وَقَالُواْ سَمِعۡنَا وَأَطَعۡنَاۖ غُفۡرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيۡكَ ٱلۡمَصِيرُ ٥٨٢

Surah Al Baqara- De Koe 2:285

Vrije vertaling: Een Moslim/Gelovige gelooft in Allah, Zijn Engelen, Zijn Boeken en Zijn Boodschappers (De Profeet, Jezus, Mozes en alle andere Boodschappers die heen zijn gegaan) Zij maken geen onderscheid tussen Zijn Boodschappers en luisteren naar hun bevelen. Zij vragen hun Schepper om vergeving. En tot Allah/God zullen allen terugkeren (na de Wederopstanding)

Terrorisme is gecreëerd om angst, haat en verdeeldheid te zaaien. De mens heeft van Allah/God in zijn algemeenheid een grote status gekregen, ongeacht achtergrond, afkomst en religie.

De aanslag in Frankrijk heeft niks met Islam te maken, wel met verdorven mensen die er een dubbele agenda op nahouden! Nu kunnen er uiteraard weer hardere “keuzes” gemaakt worden. Bovendien is het een goede Corona-afleiding. Ongeacht de maatregelen, een Moslim vreest de dood niet en wordt ondanks alle vernederingen sterker met de tijd. Dat blijkt uit de geschiedenis.

Pas goed op jullie zelf, de mensen om jullie heen en wees goed voor elkaar! ✌

https:/www.nu.nl/buitenland/6086960/politie-bevestigt-drie-doden-bij-terroristische-aanslag-op-notre-dame-in-nice.amp

Heel spijtig voor de slachtoffers, nabestaanden en het volk. Sterkte.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/deel-6-de-boodschap-van-isajezus-jesusalayhi-salamvrede-zij-met-hem

Update: 29 oktober 2020

Geen Terroristisch Motief Bij Man Die In Avignon Mensen Bedreigde Met Wapen

De man die donderdagochtend in de Zuid-Franse stad Avignon omstanders bedreigde met een wapen, was in behandeling bij een psychiater, meldt de Franse justitie aan lokale media. Volgens de politie had hij geen terroristisch motief. Wel zou hij volgens getuigen een nazigroet hebben gebracht.

Eerder meldden Franse media dat hij “Allahoe akbar” (God is de grootste) zou hebben geroepen, maar de officier van justitie benadrukt dat dit niet klopt. De politie gaat er nu van uit dat er geen terroristische motieven in het spel waren, schrijft persbureau AFP.

Het incident vond nog geen twee uur na de steekpartij in de Zuid-Franse stad Nice plaats. Donderdagochtend kwamen daar drie mensen om het leven bij een terroristische aanval.

Volledig artikel:

https://www.nu.nl/buitenland/6087143/geen-terroristisch-motief-bij-man-die-in-avignon-mensen-bedreigde-met-wapen

Lees ook:

De politie in Frankrijk heeft nog eens twee mensen opgepakt in het onderzoek naar de terroristische aanslag bij een kerk in Nice, afgelopen donderdag. Er zitten nu zes mensen vast op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

Dagblad Le Parisien meldt dat de twee nieuwe verdachten twee mannen van 63 en 25 jaar zijn die eerder thuis waren bij een man die gisteren werd opgepakt in Grasse. Dat is een 29-jarige Tunesiër die vermoedelijk met de dader omging.

Bij de aanslag in Nice stak een Tunesiër van 21 drie mensen dood in de Notre Dame. Hij was volgens de Franse aanklager in september aangekomen in Europa, via het Italiaanse eiland Lampedusa, en zou gedreven zijn door islamistische motieven. Hij is neergeschoten en ligt ernstig gewond in het ziekenhuis.

Lampedusa

Ook in Italië worden zijn bewegingen onderzocht. Het vermoeden is dat de Tunesiër vanuit Lampedusa de boot heeft gepakt naar Bari. Daar zou hij een uitzettingsbevel hebben gekregen, waarin stond dat hij binnen een week Italië moest verlaten. Mogelijk verbleef hij daarna tien dagen in de Siciliaanse plaats Alcamo, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Frankrijk heeft de beveiliging van scholen en gebedshuizen opgevoerd na een reeks aanslagen. Half oktober werd een leraar, Samuel Paty, onthoofd door een extremistische moslim omdat hij in een les cartoons van de profeet Mohammed had laten zien.

In september probeerde een man het voormalige kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in brand te steken en stak hij twee journalisten neer. Gisteren nog werd in Lyon op straat een Grieks-orthodoxe priester neergeschoten. Het motief daarvoor is nog niet duidelijk.

NOS

Update: 7 december 2020

Verdachte Van Dodelijke Steekpartij In Nice Aangeklaagd Voor Moord

De man die verdacht wordt van de dodelijke steekpartij in de Franse stad Nice is maandag aangeklaagd voor moord. Hij doodde op 29 oktober drie personen in een kerk. Een van de slachtoffers werd onthoofd.

De 21-jarige man werd na zijn daad neergeschoten de politie en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn gezondheid verbeterde de afgelopen tijd, waardoor hij nu pas kan worden ondervraagd.

Van de man is bekend dat hij op 20 september uit Tunesië vertrok en zich daarna als migrant meldde op het Italiaanse eiland Lampedusa. Hij reisde daarna via de Italiaanse stad Bari door naar Nice, waar hij op de dag van de steekpartij per trein arriveerde.

De steekpartij volgde kort na de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty door een extremistische islamist. Het slachtoffer had spotprenten van de islamitische profeet Mohammed laten zien tijdens een les over de vrijheid van meningsuiting.

Volgens de openbare aanklagers bestaat er mogelijk een verband tussen de twee zaken. De verdachte in Nice had op zijn telefoon foto’s van de man die verantwoordelijk is voor de onthoofding van Paty. Ook zijn beelden gevonden die gelinkt kunnen worden aan de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS).

https://www.nu.nl/buitenland/6095157/verdachte-van-dodelijke-steekpartij-in-nice-aangeklaagd-voor-moord

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: