Vaccinatie Personeel In Acute Zorg Bijna Afgerond: Vrijdag De Laatste Prikken

Door : | 0 Reacties | Op : 16-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

De vaccinatie van ziekenhuispersoneel in de acute zorg is bijna afgerond. Het aantal ingeënte medewerkers bedroeg donderdagavond 39.000, meldde het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Dat zijn er vijfhonderd meer dan een dag eerder. Volgens een woordvoerder wordt vrijdag “het laatste plukje medewerkers” ingeënt.

Vaccinatie personeel in acute zorg bijna afgerond: vrijdag de laatste prikken
Vaccinatie personeel in acute zorg bijna afgerond: vrijdag de laatste prikken

Op dit moment zijn er zo’n zesduizend personen meer ingeënt dan aanvankelijk beraamd. Het ministerie van Volksgezondheid reserveerde 33.000 vaccins voor personeel in de acute COVID-19-zorg, zoals ic-verpleegkundigen en ambulancepersoneel.

Omdat ziekenhuizen zes in plaats van vijf doses uit één flacon haalden en bovendien zuinig omsprongen met de lading, pakte het aantal gevaccineerde personen een stuk groter uit.

Afgelopen maandag werd de laatste lading vaccins vanuit het landelijke distributiepunt in Oss naar de ziekenhuizen verstuurd. Ontdooid vaccin is maximaal vijf dagen houdbaar en kan na vrijdag dus niet meer worden gebruikt.

De vaccinatie van de sector acute zorg ging vorige week woensdag van start. Het was tevens het landelijk startschot van de vaccinatiecampagne. Sindsdien hebben ook verpleeghuismedewerkers een prik gekregen. Vanaf maandag 18 januari komen de kwetsbare bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking aan de beurt.

De gezondheidsinspectie zei eerder tevreden te zijn over hoe de ziekenhuizen hun medewerkers in de acute zorg hebben gevaccineerd tegen COVID-19. “Na meerdere bezoeken concludeert de inspectie dat deze vaccinaties zorgvuldig en veilig zijn verlopen”, aldus de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

https://www.nu.nl/coronavirus/6102040/vaccinatie-personeel-in-acute-zorg-bijna-afgerond-vrijdag-de-laatste-prikken

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: